Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2020,
14.29

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Koronavirus Matjaž Kek Miha Zajc

Petek, 2. 10. 2020, 14.29

3 leta, 6 mesecev

Miha Zajc

Keku nagaja koronavirus, Zajc že v izolaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Miha Zajc | Miha Zajc je med okuženimi, tako da bo izpustil oktobrsko reprezentančno akcijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Miha Zajc je med okuženimi, tako da bo izpustil oktobrsko reprezentančno akcijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek na oktobrskih tekmah ne bo mogel računati na pomoč Mihe Zajca. Zvezni igralec Genoe je podobno kot njegovih 13 soigralcev pri italijanskem klubu pozitiven na novi koronavirus, tako da ga čaka daljša izolacija. Seznam reprezentantov se je tako pred tekmami s San Marinom, Kosovom in Moldavijo skrčil na 24 imen.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila, da Miha Zajc ne kaže znakov okužbe in se počuti dobro, predvidoma pa bo naslednjih 14 dni preživel v izolaciji. Tako bo izpustil vse tri oktobrske tekme slovenske reprezentance, ki bo najprej v sredo, 7. oktobra, v Stožicah v prijateljskem dvoboju gostila San Marino, nato pa v ligi narodov dvakrat zapored gostovala, najprej v Prištini pri Kosovu, nato pa še v Kišinjevu pri Moldaviji.

Okuženih kar 14 igralcev, tekme ne bo

Primorec ne bo mogel pomagati soigralcem na treh oktobrskih tekmah. | Foto: Vid Ponikvar Primorec ne bo mogel pomagati soigralcem na treh oktobrskih tekmah. Foto: Vid Ponikvar Italijanski prvoligaš Genoa, h kateremu se je 26-letni Zajc preselil iz Istanbula, kjer se je manj uspešno dokazoval v dresu Fenerbahčeja, se je po zadnjih težavah s številnimi okuženimi igralci znašel v težavah. Na novi koronavirus je bilo pozitivnih kar 19 oseb, od tega 14 igralcev. Zajc se je na seznamu okuženih pojavil kot eden izmed zadnjih, saj je testiranje opravil včeraj. Genoa je zaradi težav s okuženimi igralci, ki se nahajajo v samoizolaciji, zaprosila za prestavitev dvoboja serie A s Torinom. Moral bi biti odigran v soboto, a bo odigran ob drugi priložnosti.

Genoa je v zadnji tekmi, ki jo je odigrala, bilo je konec prejšnjega tedna, visoko izgubila z Napolijem (0:6). Zaradi tega so se testiranja na novi koronavirus včeraj udeležili tudi Neapeljčani, ki jih je žreb lige Europa združil v skupino z Rožmanovo Rijeko, rezultati pa bodo znani še danes.

Genoa je še sporočila, da ne bo treningov vsaj do ponedeljka, ko bo tudi zbor slovenske nogometne reprezentance pred oktobrsko akcijo.

Seznam reprezentantov Slovenije za oktobrske tekme:​​​​​​​

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid, Špa), Vid Belec (Salernitana, Ita), Matjaž Rozman (Celje);

Branilci: Miha Mevlja (Soči, Rus), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrv), Nejc Skubic (Konyaspor, Tur), Jure Balkovec (Karagumruk, Tur), Miha Blažič (Ferencvaroš, Mad), Nemanja Mitrović (Maribor), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec, Avt), Mario Jurčević (Osijek, Hrv);

Zvezni igralci: Jasmin Kurtić (Parma, Ita), Jaka Bijol (Hannover, Nem), Amedej Vetrih (Rizespor, Tur), Rajko Rep (Hartberg, Avt), Nino Kouter (Mura), Sandi Lovrić (Lugano, Švi), Dejan Petrović (Rapid Dunaj, Avt), David Tijanić (Rakow, Pol);

Napadalci: Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukr), Andraž Šporar (Sporting Lizbona, Por), Damjan Bohar (Osijek, Hrv), Haris Vučkić (Real Zaragoza, Špa), Blaž Kramer (Zürich, Švi).

Preberite še:

Miha Zajc Genoa
Sportal Številne okužbe pri Genoi. Bo Zajc sploh na voljo Keku?
David Tijanić
Sportal Po mojstrovini dočakal še klic selektorja #video
Matjaž Kek
Sportal Kek odprl vrata "Avstrijcu" in nekdanjemu zmaju
Ne spreglejte