Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2008,
23.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 7. 2008, 23.45

8 let, 5 mesecev

Kapetan zgrešil odločilni strel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka so zmagovalci slovenskega superpokala. V Domžalah so po streljanju enajstmetrovk s 7:6 premagali domače državne prvake in lanske zmagovalce tega tekmovanja.

Četrti superpokal, dvoboj prvakov in pokalnih zmagovalcev, je prvič v zgodovini pripadel najboljšim v pokalu. Prav tako so zmagovalce superpokala prvič odločale enajstmetrovke, v katerih so imeli več sreče in zbranosti Ljubljančani, ki so tako po Olimpiji, Gorici in Domžalah postali četrti zmagovalci tega tekmovanja.

Uvod v novo sezono je na stadion ob Kamniški Bistrici privabil lepo število gledalcev, ki pa niso mogli biti zadovoljni s tistim, kar sta tudi v letošnji sezoni ambiciozna soseda pokazala. Ni bilo zaznati posebne uigranosti, poznalo se je, da sta moštvi še v pripravljalnem obdobju. Igra je večinoma potekala po sredini terena, napadi pa so bili brez domišljije, ni bilo zadnjih podaj, tako da tudi priložnosti ni bilo veliko. Prav možno je, da sta oba trenerja Dragan Skočić pri Interblocku in novinec na domžalski klopi Robert Pevnik tudi skrivala svoje adute oglednikom, ki so prišli iz vrst evropskih nasprotnikov.

Enakovredno tekmo so ambiciozneje začeli gosti, a prave nevarnosti za prvake ni bilo, na drugi strani pa so bili Domžalčani, ki so počasi prevzemali pobudo, vendarle nevarnejši. Brezič je v 29. minuti odlično izvedel prosti strel, toda ljubljanski vratar se je izkazal s parado. Z glavo sta poskušala Semler in Kirm, toda bila sta daleč od uspeha, tako kot ob koncu polčasa na drugi strani tudi Raković, ki je sposoben boljšega udarca, kot ga je pokazal.

Skočič je na začetku drugega dela poleg Zeljkoviča v igro poslal poslal še novinca Zahoro, ki je pred dnevi prišel ravno iz Domžal (tudi lani je v dresu Domžal debitiral v superpokalu proti nekdanjemu klubu iz Kopra). V lanski sezoni najboljši strelec slovenskega prvenstva je v 54. minuti zamudil izjemno priložnost, saj je neoviran streljal mimo gola. Še bližje je bil Hrvat v 85. minuti. S prostega strela s približno 30 metrov je poslal pravo bombo proti golu, a mu je veselje preprečila vratnica. Do konca rednega dela niso bili brez priložnosti tudi Domžalčani, najlepšo je zamudil Čavuševič, ki je z desne strani sam prišel v kazenski prostor, vendar streljal mimo gola.

Ker tudi v podaljšku, v katerem so prevladovali domači, ni bilo zadetkov, so zmagovalca odločile enajstmetrovke. Pri Domžalčanih sta bila nenatančna Zatkovič in Luka Elsner, pri gostih pa Zahora.

Utrinki s tekme:





Ne spreglejte