Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 5. 2008,
11.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 2. 5. 2008, 11.08

8 let, 5 mesecev

"Kanarčki" v pričakovanju Ajdovcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bosta pred kamerami SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) in Sportala pomerili ekipi Kopra in Primorja.

Planet TV: Koper - Primorje (sobota, 17.00)

Koprčani, katerim v sredo še tretjič zapored ni uspelo priigrati finalne vstopnice v pokalnem tekmovanju, bodo na domačem štadionu pričakali ajdovsko Primorje, ki je v minulem krogu v severnoprimorskem derbiju ugnalo HiT Gorico.

Koprčani za evropsko vozovnico, Ajdovci za obstanek

"Kanarčki" po štirinajstih zmagah, desetih remijih in šestih porazih kotirajo na visokem drugem mestu, kjer imajo za vodilno ekipo Domžal šest točk zaostanka, potem ko Interblock in HiT Gorica zaostajata za koprsko zasedbo pet točk. Povsem drugače je pri Ajdovcih, ki po desetih zmagah, šestih remijih in štirinajstih porazih zasedajo osmo mesto, kjer imajo s predzadnjeuvrščeno ekipo MIK CM Celja 36 točk in se tako vključno s ptujsko Dravo borijo za mesta, ki ohranjajo prvoligaški status.

"Rumeno-modri" so na petnajstih srečanjih pred domačim avditorijem osemkrat vknjižili poln izkupiček, petkrat so gostom oddali točko, dvakrat pa so ostali praznih rok. Primorska barka se je iz petnajstih gostovanj vrnila z izredno povprečnim izkupičkom, in sicer s tremi zmagami, prav toliko remiji ter kar devetimi porazi.

Bo Djukič nadaljeval z odlično strelsko formo?

Pri izbrancih Vlada Badžima se na vrhu klubske liste strelcev z osmimi zadetki nahajata še vedno suspendirani Amer Jukan in nekdanji Koprčan, sicer sedanji član Maribora, Dalibor Volaš. Nevarnost bo zatorej nedvomno najbolj pretila s strani Darka Djukiča in Vita Pluta, ki sta bila premočna za nasprotnega vratarja kar sedemkrat. Sunday Chibuike Ibeji, Damir Vidović, Emanuel Galun, Aleksander Rajčevič in Adewale Sunday Amusan, ki se je vpisal med strelce tudi na povratnem polfinalnem pokalnem srečanju, so trikrat zadeli v polno. Potem ko so Saša Božičič, Mitja Viler, Andrej Rastovac in prihodnji član sedemkratnih državnih prvakov iz štajerske prestolnice Aleš Mejač blesteli dvakrat, sta bila po enkrat učinkovita poškodovani Rok Božič in Arlind Elshani.

Bo "prebujeni" Bunderla spet tresel mrežo?

Razveseljiva novica za Borivoja Lučiča pa je nedvomno ta, da je prvi klubski strelec ter hkrati prvi strelec PrveLige Telekom Slovenije v minulem krogu vendarle zatresel mrežo tekmecev. Očitno mu je lekcija rezervista proti Dravi in Celjanom prišla še kako prav, saj ima tokrat s šestnajstimi zadetki dva gola prednosti pred hrvaškim napadalcem, sicer članom Domžal, Dariom Zahoro. Tokrat porumeneli Mitja Zatkovič in Edin Šaranović sta blestela petkrat, trikrat pa je bil uspešen Alen Džuzdanovič. Potem ko so s po dvema zadetkoma statistiko "obogatili" Dalibor Teinović, Attila Andruško, Peter Kalin in Boštjan Kreft, so se enkrat med strelce vpisali Nace Kosmač, porumeneli Miroslav Cvijanovič in Denis Tahirović, ki je v zimskem prestopnem roku zapustil ajdovsko zasedbo.

"Kanarčki" po prvo letošnjo zmago?

V zadnjih enajstih srečanjih se "rdeče-črni" lahko pohvalijo s šestimi zmagami, štirikrat sta se ekipi razšli z delitvijo točk, zgolj enkrat pa so slavili dvakratni pokalni prvaki.

V letošnji sezoni sta se ekipi srečali trikrat, dvakrat so bili premočni Ajdovci, enkrat pa se je srečanje končalo z remijem. Potem ko so v 4. krogu v "mestu burje" na krilih mladega reprezentanta Bunderle slavili domačini, se je srečanje v 13. krogu na Bonifiki končalo z delitvijo točk, kjer sta se med strelce vpisala pri domačinih 19 – letni Galun in madžarski nogometaš Andruško pri gostih. V zadnjem srečanju, sicer v 22. krogu, so bili vnovič uspešnejši Ajdovci. Za koprsko barko so bili usodni v minulem krogu najboljši igralec po izboru Sportala, že večkrat omenjeni Bunderla, po enkrat pa sta bila uspešna Cvijanovič in Džuzdanovič. Koprčani torej letos slasti zmage proti Primorju še niso okusili. Bodo tokrat vendarle?

Ne spreglejte