Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 5. 2008,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 12.59

8 let

Kalin: Tri točke potrebujemo kot kruh

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Primorja bodo v 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostovali na Bonifiki. Pred zahtevnim dvobojem je strnil vtise Peter Kalin, ki je odslužil visoko kazen in bo kandidiral za nastop.

Zvezni igralec Primorja bi moral zaradi domnevnega nešportnega dogajanja na prvenstveni tekmi v Lendavi (udarec in pljuvanje tekmeca) počivati kar na šestih tekmah, a je Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) po pritožbi ajdovskega kluba kazen znižala na štiri. Svoje je pridodal še ''vpleteni'' branilec Nafte Stjepan Caban, ki je podal javnosti odgovor, da ga Kalin na omenjeni tekmi sploh ni udaril. ''Razočaran sem nad vsem, hkrati pa vseeno moralni zmagovalec, saj sem dokazal resnico. Zahvalil bi se vsem za pomoč; Cabanu, Bukovcu, klubom, Sindikatu SPINS ... Ostaja pa grenak priokus, saj se mi ni nihče opravičil. Kot da ne bi nihče hotel priznati napake, pričakoval pa sem tudi, da mi bodo kazen vsaj prepolovili. Dva dni pred 'četrto' tekmo so mi sporočili, da so mi znižali kazen le za dve tekmi, tako da sem moral še malce počakati. Zdaj se bom poizkusil čimprej dokopati prve ekipe in še uloviti kakšno minuto v tej sezoni. Zdaj se je odprlo novo poglavje,'' je povedal za Sportal Peter Kalin, ki bo v kratkem dopolnil 25 let.

Težave drugih nas ne zanimajo

Prvi trener ''rdeče-črnih'' Borivoje Lučić bo lahko računal na njegove usluge že v soboto, ko bodo Ajdovci iskali pot do ''odrešilnih'' točk v boju za obstanek na Bonifiki. ''Ni drugega, kot da zmagamo. V vsakem primeru potrebujemo točke, da se odlepimo od dna lestvice. Zadovoljen bi bil tudi z remijem, čeprav potrebujemo v tem trenutku tri točke kot kruh,'' je priznal nogometaš Primorja z igralno številko 7. Koprčani so v sredo ostali brez tretje zaporedne uvrstitve v finalu pokala Hervis, ponovno pa ni stopil na igrišče reprezentant Amer Jukan, ki je zaradi dogovarjanja z Interblockom glede kasnejšega prestopa v nemilosti klubskega vodstva. Voda na mlin trenutno osmouvrščeni ekipi PrveLige Telekom Slovenije? ''Imamo svoje težave, tako da nas druge ne zanimajo. Borimo se sami s samo in za obstanek. V klubu so še druge težave, o katerih raje ne bi govoril. V vsakem primeru si moramo zagotoviti obstanek, zato moramo nabirati točke,'' je povedal dolgoletni član Ajdovcev, ki bi bil še kako zadovoljen, če bi se dvoboj neposrednih tekmecev za obstanek na Ptuju (med Dravo in MIK CM Celjem) končal z delitvijo točk.

Maščevanje Kopra?

V jesenskem delu se je dvoboj dveh primorskih ekip na Bonifiki končal brez zmagovalca (1:1), v spomladanskem delu pa je Badžimovo četo v Ajdovščini odpihnila ''rdeče-črna'' burja (4:0). ''Večina tekme med Primorjem in Koprom se konča z remijem, vsaj tako kaže statistika. V soboto bo na sporedu trda tekma, kjer bodo odločale malenkosti in navdih posameznikov. Verjetno se nam bodo Koprčani hoteli maščevati za visok poraz v Ajdovščini, hkrati pa potrebujejo točke v boju za prvaka. Točke pa kot kruh potrebujemo tudi mi,'' je še enkrat ponovil domiselno primerjavo ''povratnik'' na prvoligaške zelenice.

Proti Kopru bosta zaradi kazni manjkala Miroslav Cvijanovič in Mitja Zatkovič, na seznamu poškodovanih pa ni prav nobenega člana iz začetne postave.

Ne spreglejte