Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
17.28

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

Natisni članek

Chelsea Atletico Madrid Alvaro Morata

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 17.28

5 let, 2 meseca

Uradno: Alvaro Morata iz Chelseaja v Atletico Madrid

K Janu Oblaku prišel zvezdnik, ki bo imel v Madridu velike težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17
Alvaro Morata | Zgrešena velika investicija Chelseaja Alvaro Morata je okrepil napad Atletico Madrida. | Foto Reuters

Zgrešena velika investicija Chelseaja Alvaro Morata je okrepil napad Atletico Madrida.

Foto: Reuters

Zdaj je tudi uradno. Atletico Madrid, pri katerem pomembno vlogo igra Jan Oblak, je potrdil prihod Alvara Morate. Španski napadalec na štadion Wanda Metropolitano iz Chelseaja za eno leto in pol prihaja kot posojen nogometaš. Ker je nekoč igral za velikega mestnega tekmeca Real Madrid, je med navijači Atletica nezaželen.

Bolj ali manj je bilo jasno, da se bo to zgodilo, zdaj je postalo tudi uradno. Potem ko je v nedeljo v Madridu opravil zdravniške preglede, je Alvarto Morata danes podpisal pogodbo z Atleticom do konca leta 2021.

V Madrid za eno leto in pol prihaja kot posojen nogometaš Chelseaja, ki je za 26-letnega napadalca pred letom in pol odštel kar 66 milijonov evrov, a v zameno dobil bolj malo. V 72 nastopih za Chelsea v vseh tekmovanjih je Morata zabil 24 golov, kar je bilo veliko manj od pričakovanj. V tej sezoni, v kateri je v angleški premier ligi zabil le pet golov, je njegova strelska forma padla, zato je bilo jasno, da bo odšel drugam. Sploh po tem, ko so pri Chelseaju prejšnji teden iz Milana pripeljali argentinskega napadalca Gonzala Higuaina.

Gonzalo Higuain
Sportal Argentinec na Otok, v Milano pa Piatek za 35 milijonov evrov

Finančne podrobnosti posla za zdaj še niso znane, jasno je le, da je Morata podpisal pogodbo do konca sezone 2019/20.

S Chelseajem ima ta španski reprezentant sicer pogodbo do leta 2022.

Navijači niso pozabili, za koga je igral

Jan Oblak in soigralci so tako dobili veliko okrepitev, ki pa utegne v Madridu naleteti na težave. Resda gre za nogometaša, ki je v mlajših selekcijah prebil štiri leta kot član Atletica in prihaja iz njegove nogometne šole, a so mu navijači Atletica zamerili, ker je pred leti gole zabijal v vrstah njegovega največjega tekmeca, osovraženega Reala.

Ker je pred časom igral za Real, je pri navijačih Atletica nezaželen. | Foto: Reuters Ker je pred časom igral za Real, je pri navijačih Atletica nezaželen. Foto: Reuters

Za drugi madridski klub je Morata igral v dveh obdobjih. Najprej med letoma 2013 in 2014, potem pa še med letoma 2016 in 2017, z Realom pa se dvakrat veselil tudi zmage v ligi prvakov. Vmes je dve leti igral za Juventus, za katerega je v 93 nastopih prispeval 27 golov in še 19 podaj.

V majici Reala je nastopil na 95 tekmah in zabil 31 golov. Prav to je tisto, kar mu goreči navijači Atletica zamerijo. To so dali tudi vedeti, saj so ga v soboto, ko je iz Londona pripotoval v Madrid, pričakali na letališču in mu pokazali, da ga ne želijo videti. Jasno je, da bo imel zaradi tega pri Oblakovih velike težave, a je kljub temu optimist.

"Zelo sem vesel, da sem prišel sem. Komaj čakam, da začnem trenirati, spoznam nove soigralce in zaigram za Atletico," je po podpisu pogodbe povedal Morata, ki je za Španijo v 27 nastopih prispeval 13 golov.

Preberite še:

Alvaro Morata
Sportal Veliki posel Atletica, Oblak dobiva slovitega soigralca
Ne spreglejte