Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2008,
16.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2008, 16.41

8 let, 5 mesecev

Jukan: Upam, da se nam bo v tretje le izšlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Kopra bodo v 27. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali lendavsko Nafto. Pred srečanjem vezist Amer Jukan pričakuje …

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so po zmagi nad "celjskimi grofi" postavili na kolena še štirikratne državne prvake iz Nove Gorice in se zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice.

"Tokrat smo igrali, kot proti Celjanom, disciplinirano. Imeli smo svoje priložnosti, ki nam jih je uspelo izkoristiti, saj smo od petih strelov na gol zadeli štirikrat. Novogoričani so imeli veliko priložnosti za zadetek, a večino niso znali izkoristiti, zato lahko rečem, da smo zasluženo zmagali," se je uvodoma za Sportal srečanja v slovenskem Las Vegasu spomnil Amer Jukan.

Glavna aduta: Plut in Djukič

Ker je v sredo že novi krog državnega prvenstva, minulo sredo so Primorci tudi odigrali zaostalo tekmo s Celjani, pa Koprčani nadaljujejo z ritmom tekmovanja sobota-sreda-sobota-sreda. V zadnjem srečanju tretje četrtine tekmovanja bodo pričakali lendavsko Nafto, ki je v minulem krogu premagala Ajdovce in jih potisnila na predzadnje mesto. Kaj si od dvoboja obeta 29-letni koprski vezist? "Vsi pričakujemo zmago in enako je bilo na srečanju proti Dravi. Slednje nismo jemali najbolj resno, kar se nam je na koncu maščevalo, zato je treba tokrat ubrati drugačen pristop. Tekma je nedvomno pomembna, saj bi v primeru zmage učvrstili drugo mesto na lestvici." In kdo bo v vrstah "kanarčkov" prva violina na koprskih zelenicah? "Izpostavil bi Vita Pluta in Darka Djukiča, ki sta dobro igro prikazala na zadnjih dveh tekmah. Upam tudi, da bo vezna linija dodala še kak zadetek za zmago."

Letos proti Nafti še brez polnega izkupička

Sicer pa sta se ekipi v letošnji sezoni srečali dvakrat. V 9. krogu so na Bonifiki dvakratni pokalni prvaki gostom oddali točko, med strelce pa sta se vpisala Vito Plut in Mate Eterović. V 18. krogu so v lendavskem Športnem parku domačini na krilih Eterovića in Jerneja Repine bili premočni za "rumeno-modre". Se bo slednjim v tretje vendarle nasmehnila sreča? "Lendavčani so zmeraj neugoden nasprotnik, kar se je izkazalo že dvakrat. Upam, da nam bo v tretje vendarle uspelo zmagati," je pred srečanjem s šestouvrščeno ekipo optimističen strelec šestih zadetkov v letošnji sezoni.

In koga bi v ekipi Damirja Roba izpostavil nogometaš, ki je na slovenski sceni igral tudi v dresu Mure, poleg tega pa je svoje znanje še prodajal na Hrvaškem, Izraelu in Cipru? "Imajo dosti dobrih igralcev in so uspešni kot celotna ekipa. V minulem krogu so premagali Primorje in vsekakor bodo skušali tudi nam odvzeti kako točko. Če bomo zaigrali kot na zadnjih tekmah, lahko zmagamo …"

Povratek Božičiča

Koprski strateg Vlado Badžim bo na sredinem srečanju lahko bržkone računal skorajda na vse igralce.

Po odsluženi kazni se v ekipo vrača Saša Božičič, med osemnajsterico pa se bo poleg Jana Pahorja bržčas znašel tudi Emanuel Galun. Zaradi poškodbe bo srečanje izpustil Mitja Viler.

Ne spreglejte