Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
12.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 12.22

8 let

Jože Benko: s Cipra ga je pregnal Cruyff, pritegnila pa vizija Zavrča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jože Benko je ob vrnitvi na slovenska igrišča takoj opozoril nase. Z Zavrčem je vse bližje uvrstitvi med prvoligaše, njegovo zadovoljstvo nad klubom pa se pozna tudi po golih.

Jože Benko je nase opozoril kot nogometaš Nafte. Iz Lendave se je podal v Grčijo k Iraklisu, nato pa bil član Domžal, ciprske Larnace, kitajskega Zhongboja in madžarskega Lombarda. V tujini je skupno odigral le 34 tekem. "V tujini sem si nabral izkušnje, saj sem bil v Grčiji, na Cipru in na Kitajskem. Zaradi spleta okoliščin se v tujini nisem zadržal dlje. V Grčiji je bil Iraklis v velikih finančnih težavah, Na Cipru se je v AEK-u zamenjala celotna uprava. Kot športni direktor je v klub prišel Jordi Cruyff (sin slovitega Johana Cruyffa in nekdanji nogometaš Barcelone ter Manchester Uniteda, op. p.) in zamenjal celotno ekipo. Na Kitajskem pa so mi v drugem krogu zlomili nogo. Vendar nisem razočaran, saj vemo, kako pravijo. Vse se zgodi z razlogom," je razkril napadalec.

Po odhodu z Madžarske je sprejel ponudbo ambicioznega drugoligaša Zavrča, pri katerem je na šestih tekmah dosegel že osem golov. Klub iz druge najmanjše slovenske občine pa ima kar osem točk prednosti pred Krko in še točko več pred Roltek Dobom, ki pa ima tekmo manj. "
Zavrč sem izbral po pogovoru z Miranom Vukom, ki mi je razložil vizijo in cilje klube. Pogovoril sem se še z nekaterimi igralci, ki sem jih poznal od prej in vsi so o klubu govorili v superlativih. Obstajale so tudi druge ponudbe, ampak nič konkretnega. 
Sem se pa res hitro ujel v novo sredino in tudi kar se tiče golov se ne morem pritoževat. Tudi trenerja Viktorja Trenevskega zelo dobro poznam, kakor tudi on mene in zelo dobro sodelujeva," sporoča 33-letni Benko.

Glede odhoda v tujino si ni povsem zaprl vrata. "Tujina? Nikoli ne reci nikoli. Če bi prišla kakšna dobra ponudba, bi verjetno dobro razmislil, sicer pa sem trenutno 200-odstotno osredotočen samo na NK Zavrč," je zaključil Benko.

Ne spreglejte