Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2008,
7.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 7.58

8 let, 5 mesecev

Jermaniš: Morda obstaja asociacija z Liverpoolom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Bonifike so na Ptuju izgubili prvo srečanje dodatnih kvalifikacij za preboj med slovensko elito, zato jih v nedeljo v Izoli čaka zahtevna naloga.

Primorci so prvo tekmo proti Dravi odigrali dobro, a jim je za uspeh vendarle nekaj zmanjkalo. Ptujčani so dokazali, da so izkušnje in kvaliteta na njihovi strani, a Bonifika je dokazala, da se lahko enakovredno kosa s klubom iz prve slovenske nogometne lige, zato na povratnem dvoboju ni brez možnosti.

Videli so, kje je Drava ranljiva

"Tekma je bila pogojena z našim zelo poznim prihodom na Ptuj. Tako smo se bili primorani na hitro pripraviti za tekmo, igralci pa so za normalno pripravo imeli premalo časa. Domačini so nas tako v uvodnih 15 minutah nadigrali, ko smo prišli k sebi, pa smo na igrišču postali enakopravni. Teh 70 minut nam daje upanje za nedeljsko srečanje v Izoli, videli pa smo tudi, kje je Drava ranljiva. Morala je visoka in fantje že nestrpno pričakujejo tekmo," se je prve tekme dotaknil trener Bonifike Alfred Jermaniš.

Rezultat jim daje upanje

Bonifika je bila v podobni situaciji že v minuli sezoni, ko se je v dodatnih kvalifikacijah merila z Interblockom, a se ji med najboljše slovenske klube na koncu ni uspelo uvrstiti. Bo tokrat drugače?

"Vsaka tekma je zgodba zase, podobno kot vsaka sezona. Lani je Bonifika vodila večji del prvenstva v 2. SNL in nato nesrečno izgubila odločilno tekmo proti Livarju. Interblock pa je bil v tistem trenutku pač boljši. Letos smo vseskozi lovili drugo mesto in ga na koncu tudi s pomočjo sreče ujeli. Med tem so nas nekateri že večkrat odpisali, šestkrat smo vstali od mrtvih, a se ne predajamo. Zaostanek dveh zadetkov je težek in lahek, predvsem pa nam daje upanje. Sem navijač Liverpoola in ne bom razlagal kolikokrat v zgodovini so se oni reševali iz neugodnih položajev. Tudi mi imamo rdeče drese in morda obstaja asociacija z Liverpoolom, zato verjamem, da bo tudi nam uspelo spreobrniti izid," je z novo zanimivo izjavo postregel "Švicko".

Želja je velika

Kakšni pa so aduti Bonifike pred ključno tekmo sezone? "Igramo na domačem igrišču, imamo fante, ki so eno leto garali, zato se bodo borili po najboljših močeh tudi teh 90 minut. Vsi si zelo želimo nastopanja v prvi ligi in zato nihče ne razmišlja o popuščanju," pravi Jermaniš in poziva vse navijače ter sporoča: "To je postal bolj izolski kot koprski klub."

Igralci so v četrtek imeli prost dan, večjih težav s sestavo ekipe pa ni. Srečanje se bo na štadionu v Izoli začelo v nedeljo ob 17.30.

Ne spreglejte