Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 9. 2008,
17.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 26. 9. 2008, 17.12

8 let, 5 mesecev

Jelič: S kolektivnim duhom do nove zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora bodo po dveh zaporednih gostovanjih v 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije doma pričakali velenjski Rudar. Dragan Jelič napoveduje …

Vijoličasta zasedba se je z Obale vrnila z "veliko" točko, ob srečnejšem razpletu v primeru spodrsljaja Domžal pa bi se lahko povzpela celo na vrh elitne druščine.

"To je bila težka tekma. Koprčani so se kljub temu, da se nahajajo na repu lestvice, pokazali kot kakovostna in čvrsta ekipa, s katero smo imeli veliko težav. Šli smo po tri točke, zato smo dan prej šli tudi v karanteno, a na koncu moramo biti zadovoljni s točko," se je uvodoma za Sportal dvoboja proti Koprčanom dotaknil Dragan Jelič, ki je v igro vstopil v 60. minuti, takoj zatem pa je dosegel, kot že večkrat v tej sezoni, pomemben zadetek na srečanju. Glede dokaj skromne minutaže pa je nekdanji član turškega Rizesporja dodal: "Moja naloga je, da treniram in se dokazujem iz tekme v tekmo. Kdo pa bo zaigral v prvi enajsterici, pa je trenerjeva odločitev. Vsak igralec si želi zaigrati od prve minute, a spoštujem trenerjevo odločitev. Upam, da se bom dokazal, a zaenkrat sem zadovoljen."

Proti Velenjčanom uspešni še drugič?

Pohod proti vrhu pa bodo nogometaši izpod Kalvarije nadaljevali v soboto, ko bodo v fascinantnem Ljudskem vrtu pričakali četo Marijana Pušnika, ki zaseda peto mesto. Prvo srečanje v letošnji sezoni na štadionu Ob jezeru v Velenju je pripadlo "vijolicam". Bodo slednje uspešne tudi na domačih zelenicah? "Na prvem srečanju v Velenju smo se prikazali v dobri luči, domačini pa so nam dobro parirali. Na srečanje bomo šli maksimalno pripravljeni, čeprav nas je ritem sreda-sobota-sreda nekoliko utrudil. Ampak to bo v tem ritmu zadnji dvoboj, zato moramo dati od sebe vse atome moči, saj nas zatem čaka enotedenski premor. Mislim, da lahko s pomočjo naših navijačev, ki nas vedno spodbujajo v lepem številu, vknjižimo nove tri točke," je pred srečanjem proti Velenjčanom odločno dejal mariborski napadalec, ki je, kljub ne ravno bogati minutaži, doslej vknjižil, vključno s pokalnim tekmovanjem, že štiri sila pomembne zadetke.

V soboto že prvi?

Mariborčane, ki bi v primeru zmage in morebitnem porazu aktualnih državnih prvakov v Lendavi prevzeli vodstvo na lestvici elite, čaka v soboto sila težko delo. V velenjski ekipi bo moč zaslediti sila motivirane igralce, ki so svoj čas branili barve mariborskega ponosa. Fabijan Cipot, Gorazd Zajc, Miha Golob, Alen Mujanovič, Marko Pokleka in Tuomas Marko Kolsi ter trener Pušnik bodo imeli še dodaten motiv … In na koga bodo morali biti vijoličasti izrecno pazljivi? "V Velenju je veliko posameznikov in dobrih igralcev. So mlada ekipa … Res pa je, da se tam nahaja veliko nogometašev, ki so nekoč branili barve mariborskega kluba in bodo sedaj skušali dokazati, da so si zaslužili nositi vijoličasti dres. Nedvomno nam bodo skušali vzeti skalp. Spoštujemo jih, a mi se bomo maksimalno skoncentrirali in šli po novo zmago. Vsekakor pa nas čaka težka tekma," je dejal 22-letni Mariborčan in za konec izdal še favorita svoje ekipe … "To je celotna ekipa. V slednji se super razumemo in ne bi izpostavil nobenega posameznika. Nogomet je ekipni šport, zato lahko s kolektivnim duhom osvojimo novo zmago."

Zgolj Samardžič in Kubica še nista nared

Trener vijoličaste ekipe Darko Milanič proti velenjskemu Rudarju ne bo imel pretiranih težav s sestavo udarne enajsterice.

Potem ko se je v minulem krogu proti Koprčanom vrnil Nilton Rogerio Fernandes Cardoso, so vnovič v polnem pogonu tudi Dejan Mezga, Dejan Školnik in David Bunderla, ki bodo bržkone kandidirali za sobotni nastop. Medtem ko Lubomir Kubica še nekaj časa ne bo mogel pomagati ekipi, pa se bo moštvu kmalu pridružil sicer dlje časa odsoten od nogometnih zelenic, 21-letni Miral Samardžič.

Ne spreglejte