Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 3. 2015,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 19. 3. 2015, 17.33

8 let

Janu Oblaku je bilo žal na Nemce

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski vratar Jan Oblak, ki je nepričakovano postal veliki junak uvrstitve madridskega Atletica v četrtfinale lige prvakov, je v daljšem pogovoru za španski AS povedal marsikaj zanimivega.

V Madridu še vedno opevaajo Jana Oblaka, ki je po poškodbi izkušenejšega Miguela Angela Moye po 23 minutah torkove povratne tekme osmine finala lige prvakov med Atleticom in Bayerjem Leverkusnom stopil na igrišče in, kot se je izkazalo pozneje, postal veliki junak španskih prvakov. Ti so med najboljših osem evropskih moštev napredovali po enajstmetrovkah.

"Po koncu tekme sem bil vesel, a hkrati žalosten zaradi nogometašev Bayerja. Sam dobro vem, kako je biti na drugi strani. Lani sem v finalu evropske lige izgubil z Benfico proti Sevilli. Ni nam bilo lahko," je v pogovoru za španski športni dnevnik AS povedal slovenski reprezentant, ki je v Madrid iz Lizbone poleti prišel za vratarja v Španiji rekordnih 16 milijonov evrov.

Ker je pred začetkom sezone izgubil boj za mesto med vratnicama Atletica, ga je marsikdo označil za zgrešeno investicijo, a sam se s takšnimi ne obremenjuje.

"Če so zate plačali en evro ali pa deset milijonov, v obeh primerih je povsem enako. Vedno moraš dati vse od sebe, da bi pomagal ekipi. Ne igram zase, ampak za ekipo. Na treningih vedno dajem vse od sebe. Ni lahko, ko ne igraš, a moraš dokazati, da si priložnost zaslužiš. Če delaš dobro, bo priložnost vedno prišla," je nadaljeval 22-letni vratar.

O Nemcih ni vedel prav nič

Nekaj besed je z novinarjem priznanega španskega časopisa namenil tudi dogajanju na torkovi tekmi. "Ko sem vstopal na igrišče, mi je trener Diego Simeone rekel, naj bom miren. Naj ne skrbim, saj bo vse dobro," je trenerjeve napotke razkril Oblak in pojasnil, da na enajstmetrovke ni bil pripravljen.

"Ne, nič nisem vedel o tem, kako enajstmetrovke izvajajo nogometaši Bayerja. Pri enajstmetrovkah vedno poskušam čakati, kolikor se le da. Tokrat je pri prvem strelu Nemcev ta taktika delovala," je še dejal vratar, ki je v prvi seriji enajstmetrovk ubranil strel Hakana Calhanogluja. Prav to, dva strela so gostje zgrešili, se je ob koncu izkazalo za odločilno v boju Atletica za četrtfinale elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Kaj se bo zgodilo, ko se bo vrnil z reprezentančne akcije?

Konec tedna bo Oblak, ki je v tej sezoni branil samo v ligi prvakov in v pokalu, zagotovo dočakal prvenstveni debi. Moya do sobotne prvenstvene tekme med Atleticom in Getafejem zagotovo še ne bo okreval.

Potem se bo Škofjeločan priključil reprezentančni akciji, v ponedeljek bo selektor Slovenije Srečko Katanec svoje varovance pričakal na Brdu pri Kranju, kar za Oblaka ni ravno najbolje. Ko se bo vrnil, bo njegov konkurent verjetno že okreval, in prav zanimivo bo videti, kdo bo imel prednost v nadaljevanju sezone.

Ne spreglejte