Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2015,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Štromajer

Nedelja, 8. 11. 2015, 20.10

8 let

Jaka Štromajer veliki junak primorskega derbija (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Kopra so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:1 (1:1).

Primorski derbi se je končal z zmago koprskih nogometašev, polnemu izkupičku pa so bili bližje Novogoričani. Vseskozi so imeli pobudo in uprizorili številne nevarne akcije, a jih je pestila kronična neučinkovitost, ob tem pa jim je sodniška trojka zaradi domnevnih prepovedanih položajev razveljavila dva zadetka. Za nameček so drugi gol prejeli v tretji minuti sodnikovega podaljška, žebelj v krsto pa jim je zabil Jaka Štromajer.

Prvi polčas v mestu vrtnic je minil v obojestransko privlačni predstavi. Akcije so se vrstile kot po tekočem traku, oboji so prikazali dinamično igro, v kateri ni manjkalo lepih akcij. Prvi so zagrozili Koprčani, strel Štromajerja iz nasprotnega napada pa je končal prek domačih vrat. Nato so na sceno stopili Novogoričani, po kombinirani akciji je Amel Džuzdanović v 11. minuti streljal prek vrat, v nasprotnem (pol)protinapadu pa je Leo Ščulac le za las zgrešil okvir domačih vrat. Gledalci so le dve minuti zatem znova videli obetavno domačo akcijo, po lepi podaji Džuzdanovića pa je Miran Burgić z glavo streljal mimo vrat gostov.

V 19. minuti je završalo med privrženci koprske ekipe, saj se je Albanec Hysen Memolla sijajno znašel v kazenskem prostoru in iz težkega položaja z leve strani ugnal domačega vratarja Grega Sorčana. A igralci z Obale niso dolgo časa uživali v vodstvu, le šest minut kasneje je nigerijski napadalec Blessing Chibuike Eleke z lepim diagonalnim strelom dosegel izenačujoči gol za 1:1.

Do konca prvega polčasa so bili nekoliko konkretnejši gostitelji, imeli so nekaj (pol)priložnosti po poskusih Elekeja, Džuzdanovića in Gorana Cvijanovića, a primorska tekmeca sta se na veliki odmor podala z neodločenim izidom.

Druga polovica tekme je minila v popolni prevladi izbrancev domačega trenerja Mirana Srebrniča; že v tretji minuti nadaljevanja so dosegli gol, a ga je glavni sodnik Dragoslav Perić po posvetu s svojimi pomočniki razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja. To je še bolj požgalo gostitelje, poskusi Elekeja iz bližine, "projektil" Andreja Kotnika s 30 metrov in Burgičev poskus z glavo pa so le za malo zgrešili koprska vrata.

V 73. minuti so sodniki močno oškodovali domače nogometaše, saj so jim razveljavili povsem regularen zadetek, ki ga je dosegel eden najbolj vidnih posameznikov primorskega dvoboja Džuzdanović.

Gostitelji so navkljub temu nadaljevali napadalno igro, vseskozi so imeli pobudo, predvsem blizu zadetka sta bila Burgić in "rezervist" Marko Nunić, zmagovitega zadetka pa niso dosegli. še več, v tretji minuti sodnikovega podaljška so Koprčani izkoristili nezbranost v domači obrambni vrsti in prej Štromajerja dosegli zmagoviti gol.

A bolj ali manj je jasno, da bo tekma burila duhove, predvsem zaradi dveh razveljavljenih golov novogoriških nogometašev ...

Gorica bo v 18. krogu 25. novembra gostovala v Mariboru, Koper pa bo štiri dni prej gostil Zavrč.

Ne spreglejte