Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2010,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 2. 2010, 14.48

8 let

Inter v London s tesno prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izbranci Joseja Mourinha so v težko pričakovani poslastici prvih tekem osmine finala lige prvakov ugnali ''modre'' iz Londona, CSKA in Sevilla sta v Moskvi remizirala.

Dvoboj v Milanu je postregel z mešanimi občutki pri obeh strategih. Na koncu sta imela oba razloge za delno zadovoljstvo. Jose Mourinho zaradi tesne zmage, ki mu zagotavlja majhno prednost pred povratnim srečanjem na nekdanjem domačem prizorišču Stamford Bridge, Carlo Ancelotti pa zaradi doseženega zadetka v gosteh, ki je v izločilnih bojih še kako pomemben.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, že v 3. minuti po zaslugi spretnega Diega Milita prešli v vodstvu, nato pa so zobe pokazali Londončani, zadeli prečko (Didier Drogba), v zaključku polčasa pa bili oškodovani še za kazenski strel. Začetek drugega polčasa je prinesel dva zadetka. Vratarja InterjaJulia Cesarja je s strelom z razdalje na ''napačni'' nogi ujel Salomon Kalou, le štiri minute kasneje pa je nepazljivost obrambne vrste ''modrih'' kaznoval Esteban Cambiasso.

Favorizirana Barcelona je v Stuttgartu naletela na razpoloženega tekmeca, ki je kljub terenski premoči Kataloncev ob vodilnem zadetku zapravil še nekaj resnih priložnosti. V 52. minuti je nemško mrežo zatresel Zlatan Ibrahimović in branilcem evropskega naslova pred povratnim srečanjem priigral udobno izhodišče. V Atenah je dragoceno zmago francoskim prvakom v zaključku uvodnega polčasa zagotovil Michael Ciani.

Bayern s pomočjo sodnika

Minulo sredo so na Allianz areni v Münchnu vsi pričakovali zmago Bayerna, ki je v zadnjem času v zelo dobri formi. Fiorentina je v bavarsko prestolnico prišla oslabljena, a vseeno pokazala dobro predstavo in skorajda iztržila remi. Nemškega giganta je z golom v 89. minuti rešil rezervist Miroslav Klose. Sodniki so priznali zadetek, čeprav se je napadalec Bayerna nahajal v očitnem nedovoljenem položaju, kar je v vrstah Fiorentine sprožilo nemalo negodovanja. V Portu je Porto gostil oslabljeni Arsenal in prišel do zmage z 2:1.

Minuli torek sta bili na sporedu prvi dve tekmi. Milan je v derbiju pred domačimi gledalci priznal premoč Manchestru United, v Lyonu pa je madridski Real presenetljivo klonil z 0:1, potem ko je za domače gol po izjemnem strelu od daleč zadel Kamerunec Jean Makoun in spravil v zagato Madridčane, ki bodo 22. maja na Santiagu Bernabeu gostili veliki finale elitnega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja.

Ne spreglejte