Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2008,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 3. 2008, 8.22

8 let

Inter ob stoti obletnici želi ponovitev leta 1965

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V torek se bosta v še edini preostali povratni tekmi osmine finala nogometne lige prvakov v Milanu pomerila Inter in Liverpool. Angleži imajo prednost z 2:0.

Stanje v obeh ekipah pred tekmo na Anfieldu je bilo ravno nasprotno kot je sedaj. Inter se je namreč z le enim porazom v sezoni in kot suvereno vodilni v italijanskem prvenstvu odpravil na Otok, kjer ga je pričakal Liverpool, ki je bil daleč od trenutne forme.

Tekmo je začinila izključitev edinega Italijana v prvi enajsterici tisti večer pri Interju, Marca Materazzija. "Reds" so sterilno napadali, v zadnjih petih minutah pa le dosegli dva zadetka, ki je nato v obeh moštvih vse obrnil na glavo.

Izjemna strelska forma Torresa

Liverpool je dobil zadnje štiri tekme, s poudarkom, da je na vsaki dosegel vsaj tri zadetke. V tem času sta blestela Španec Fernando Torres, ki je dosegel kar dva "hat-tricka", in kapetan Steven Gerrard. S serijo zmag je moštvo Rafe Beniteza na četrtem mestu prehitelo mestnega tekmeca Everton in je vse bližje, da si zagotovi vsaj kvalifikacije za najelitnejše evropsko klubsko nogometno tekmovanje.

"Nerazzurri" so v teh treh tednih slavili zgolj na eni tekmi. V 26. krogu Serie A so proti Napoliju v Neaplju prvič izgubili tudi prvo prvenstveno tekmo, ob tem pa še dvakrat remizirali (Sampdoria in Roma). Moštvo že celo sezono mučijo težave s poškodbami, kar pa ob tako širokem izboru igralcev ne more biti (pre)velik razlog za slabše rezultate v zadnjem času.

Povratek Ibrahimovića

Roberto Mancini ne bo mogel računati na branilca Walterja Samuela in Ivana Cordobo - poškodoval se je ravno na tekmi proti Liverpoolu - ter vezista Oliviera Dacourta, ki v tej sezoni najverjetneje več ne bodo nastopili. Na listi poškodovanih se jim je pridružil še Maxwell, ki je na derbiju proti Romi utrpel zvin gležnja ter izključeni Marco Materazzi. Na zadnjem srečanju proti Reggini je udarec v glavo prejel še Hernan Crespo, ki pa bo podobno kot Romun Christian Chivu stisnil zobe. Slednji si je že drugič v letošnji sezoni poškodoval ramo in bo najverjetneje nastopil s posebno upornico.

Na zadnji tekmi, ko so "modro-črni" z navijači na veličasten način proslavili 100. obletnico (9. marec) obstoja kluba, sta se v moštvo vrnila Zlatan Ibrahimović, ki je prispeval prvi zadetek, in Julio Cruz. Argentinec pa vse od tekme na Anfieldu, zaradi težav z zdravjem ni igral niti minute.

Se lahko ponovi zgodovina?

Angleži so pred tekmo zaradi prednosti in forme v vlogi favorita. V taboru moštva iz prestolnice Lombardije pa se nadejajo in verjamejo v ponovitve sezone 1964/65.

Takrat so v legendarnem polfinalu lige prvakov na povratni tekmi uspeli zaostanek z 1:3 iz Liverpoola izničiti z domačo zmago s 3:0 in osvojiti drugi ter za zdaj še vedno zadnji naslov najboljših na stari celini.

Ne spreglejte