Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Inter Manchester United Romelu Lukaku

Sreda, 3. 3. 2021, 19.20

3 leta, 1 mesec

Milančani v hudih težavah

Inter jim dolguje kar 55 milijonov evrov. Rdeči vragi ponujajo rešitev.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Romelu Lukaku | Romelu Lukaku blesti pri Interju, ki pa za Belgijca še ni plačal v celoti. | Foto Reuters

Romelu Lukaku blesti pri Interju, ki pa za Belgijca še ni plačal v celoti.

Foto: Reuters

Po poročanju Il Corriere dello Sport vodilna ekipa italijanskega prvenstva milanski Inter angleškemu velikanu Manchester Unitedu dolguje veliko denarja. Kar 55 milijonov evrov, zato vodstvo rdečih vragov počasi izgublja potrpljenje. 

Dolg sega v poletje 2019, ko se je iz Manchestra v Milano za 74 milijonov evrov preselil belgijski napadalec Romelu Lukaku. Ekipi sta pri prodaji v pogodbo zapisali, da mora Inter, če mu ne uspe plačati obroka ob dogovorjenem času, Angležem plačati že dodatnih pet milijonov evrov. Inter naj bi rdečim vragom od odškodnine za Lukakuja dolgoval še velikih 50 milijonov evrov, zdaj pa se je ta dolg povzpel še za pet milijonov evrov.

Ed Woodward gleda na vsak evro, zato se Interju ne piše nič dobrega. | Foto: Reuters Ed Woodward gleda na vsak evro, zato se Interju ne piše nič dobrega. Foto: Reuters

Vodilni kadrovnik Uniteda, nekdanji bančnik Ed Woodward, je vse bolj nestrpen, zato je jasno, da Italijanom ne bo pogledal skozi prste. Ponuja jim tudi rešitev, ki pa Interju, ta se po dolgem času bori za naslov italijanskih prvakov, ne diši. Kot nadomestilo za nastali dolg lahko Inter na Old Trafford pošlje argentinskega Lautara Martineza ali branilca Milana Škriniarja.

Lautaro Martinez je za Inter neprecenljiv, a ekipa ima v teh koronačasih, ko štadioni samevajo, hude finančne težave. | Foto: Reuters Lautaro Martinez je za Inter neprecenljiv, a ekipa ima v teh koronačasih, ko štadioni samevajo, hude finančne težave. Foto: Reuters

Kitajski lastniki Interja na čelu s predsednikom Zhangom Kangjangom, ki je med drugim tudi lastnik Suning Holding Gruop, bodo morali hitro najti rešitev, a dejstvo je, da ima Inter hude finančne težave. Zapletlo se je tudi pri odplačevanju odškodnine za Achrafa Hakimija. Tudi Realu ni uspelo plačati obroka v višini 10 milijonov evrov. Beli balet jim je dal čas do 30. marca, nato pa najbrž sledijo še sankcije iz Španije.

Preberite še:

Alexis Sanchez
Sportal Handanović premagal Kurtića in naredil nov korak proti naslovu
Inter
Sportal Handanovićevi odpravili Zajčeve, Milanu derbi v Rimu
Ne spreglejte