Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

8 let

Hrvat je prvič zmagal pred domačimi navijači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnji tekmi 5. kroga angleške premier lige je West Ham v ponedeljek doma z 2:0 premagal Newcastle United. To je prva zmaga Hrvata Slavena Bilića na klopi novega kluba v Londonu.

Manchester United, ki se pred derbijem ni kaj dosti ukvarjal s svojimi sovražniki, saj ga na tiskovni konferenci niso niti omenili, je zmagal še osmič na zadnjih devetih medsebojnih tekmah. Prvi zadetek je po fantastični akciji dosegel Daley Blind, prednost je povišal Ander Herrera iz enajstmetrovke, ki jo je priboril sam, Christian Benteke je nekaj minut pred koncem tekme s fantastičnim zadetkom še ohranil žarek upanja za goste, ki pa ga je že dve minuti kasneje ugasnil Anthony Martial, najnovejša okrepitev rdečih vragov. Komaj 19-letni Francoz je v slogu njegovega slovitega rojaka Thierryja Henryja preigral obrambo Liverpoola in zadel za končnih 3:1.

Peti krog sta odprla Everton in oslabljeni Chelsea, ki je na Goodisonu doživel nov šok. Londončani, ki branijo naslov angleškega prvaka, so izgubili še tretjič v sezoni. Trikrat so lani premier league izgubili v celotni sezoni.

Težko delo je čakalo tudi vodilni Manchester City, ki se je na gostovanju dolgo mučil s Crystal Palaceom, a na koncu vseeno prišel do nove zmage. Srečanje je v 90. minuti odločil komaj 18-letni Nigerijec Kelechi Iheanacho, ki je v igro vstopil le nekaj sekund pred tem. Arsenal pričakovano ni imel večjih težav s Stokom.

V nedeljo je svojo izjemno formo spet potrdil Leicester, ki se je v pretekli sezoni boril za obstanek, zdaj pa je z epskim preobratom, ko je že zaostajal z 0:2, na koncu s 3:2 premagal Aston Villo. Izbranci Claudia Ranierija so poleg vodilnega Manchester Cityja še edina ekipa v premier league, ki v tej sezoni še ne poznajo poraza. Leicester ima na drugem mestu cello tkočko več kot Man Utd in Arsenal.

Ne spreglejte