Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 21.00

8 let

Hrvaški poker: Kek že pri številki 13, Hajduk navdušil na polnem Poljudu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kvalifikacije za ligo Europa je med drugim zaznamoval tudi uspeh hrvaških ekip. V odločilnem krogu za preboj v skupinski del bodo nastopile kar štiri. Kekova Rijeka, Hajduk, Split in ranjeni Dinamo.

Slovenija v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa ni imela predstavnikov. Velenjski Rudar se je poslovil že v prvem, Luka Koper in Gorica pa v drugem krogu. Slovenske barve simbolično prek Rijeke še naprej uspešno zastopata Matjaž Kek in Miral Samardžić. Rijeka je na povratni tekmi na Kantridi še enkrat visoko odpravila Vikingur. Na Ferskih otokih je bilo 5:1, tokrat pa 4:0 za hrvaške pokalne zmagovalce. Jeseničan je odigral vso tekmo, nekdanji slovenski selektor pa se razveselil že 13. zaporedne zmage Rijeke na uradnih tekmah. Takega niza v trenerski karieri še ni izkusil.

Veselje na Poljudu, Sarajevo presenetilo v Atenah

Rijeka v play-offu za ligo Europa ne bo osamljena, kar se tiče hrvaških predstavnikov. Še več, nastopili bodo kar štirje klubi iz Hrvaške, kar se v zgodovini tekmovanja še ni pripetilo. Za vstop v skupinski del lige Europa se bosta 21. in 28. avgusta, ko bodo na sporedu tekme odločilnega četrtega predkroga, potegovala tudi mestna tekmeca Hajduk in Split, v ligi Europa pa bo tolažilno nagrado po šokantnem izpadu v kvalifikacijah za ligo prvakov iskal še zagrebški Dinamo.

Na prepolnem Poljudu, kjer je doma Hajduk, je okrog 30.000 gledalcev spremljalo razburljivo srečanje, "bili" pa so na krilih navijačev premagali Šahtjor iz Karagandyja s 3:0 ter tako nadoknadili zaostanek s prve tekme v Kazahstanu (2:4).

Kar se tiče favoritov iz največjih evropskih lig, je bil tretji krog kvalifikacij presenetljivo usoden za nemškega predstavnika. Mainz v Grčiji ni ubranil prednosti s prve tekme in se poslovil kljub doseženemu zadetku (1:3). Hull City se je mučil s Trenčinom in po težkih mukah izločil slovaškega tekmeca, Lyon, Real Sociedad in Torino so zmagali tudi v drugo. Za senzacijo je poskrbelo Sarajevo, ki je v Atenah vrnilo milo za drago Atromitosu, nato pa ga po podaljških še izločilo.

Udeleženci skupinskega dela lige Europa bodo tako znani po četrtem krogu kvalifikacij, ko se bodo pridružili poraženci dvobojev tretjega predkroga lige prvakov (med njimi je tudi Maccabi Tel Aviv, ki ga je izločil Maribor) ter še nekateri klubi iz najmočnejših lig. Med njimi bodo tudi takšni velikani kot npr. Inter, Tottenham, Villarreal, Borussia Mönchengladbach ... Žreb bo v petek ob 13. uri.

Ne spreglejte