Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2008,
7.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2008, 7.59

8 let, 5 mesecev

Horvat: Interblock ima kvaliteto, vendar potrebujemo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ptujčani bodo v 14. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili ljubljanski Interblock. Pričakovanja pred tekmo je razkril Lucas Mario Horvat.

Nogometaši iz najstarejšega slovenskega mesta slasti zmage niso okusili že zadnje tri tekme, tokrat pa jih čaka tekma z Interblockom, ki se počasi očitno le prebuja. Labod Drava pred tekmo zaseda šesto mesto in ima točko manj od Ljubljančanov na petem mestu.

Nevarni so vsi njihovi igralci

Kaj torej pred "sosedskim" obračunom na lestvici meni Lucas Mario Horvat? "Imajo dobro ekipo, zadnjih pet tekem so zmagali in se posledično tudi dvignili na lestvic. Vsekakor imajo kvaliteto, vendar mi potrebujemo zmago, zato bomo šli na 'polno'. Dali bomo vse od sebe."

Ena največjih nevarnosti za obrambo gostiteljev bo Dario Zahora. Za uspeh bo torej treba zaustaviti predvsem z desetimi zadetki prvega strelca lige: "Res je v dobri formi, na zadnji tekmi je med drugim dal kar tri zadetke. Vendar vsi njihovi igralci so nevarni in jih moramo spoštovati," pravi argentinski Slovenec, ki je 13. oktobra praznoval 23-rojstni dan.

Stopiti skupaj kot moštvo

Ptujčani so v sezono vstopili nekoliko slabše, potem je sledil niz dobrih izidov, sedaj pa je rezultatska krivulja spet nekoliko padla. "Tako je v nogometu, so vzponi in padci, vemo pa, da se bo znova obrnilo na bolje. V takih obdobjih moramo stopiti skupaj kot moštvo. Upam, da bodo igralci, ki bodo dobili priložnost, to tudi dobro izkoristili. Sedaj imajo priložnost, da se izkažejo," dodaja nogometaš iz Buenos Airesa.

Težave s kartoni

Trener Ljubinko Drulović bo imel velike težave s sestavo ekipe, saj bodo zaradi kazni kartonov manjkali kar štirje nogometaši - Siniša Anđelković, Ivan Filipovič, Denis Halilovič in Sead Zilić.

Dvoboj bo na sporedu v nedeljo ob 14. uri, pravico pa bo delil Andrej Tratnjek.

Ne spreglejte