Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 16.44

8 let

Handanović: Videli smo, kaj zmore Željezničar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani so v prestolnico BiH prispeli v dopoldanskih urah, trdno odločeni, da zadržijo prednost. Med potniki ni bilo Srba Nikole Komazeca. V Sarajevo se bo odpravilo šest navijaških avtobusov.

Kako resno jemlje trener Darko Milanič torkov obračun, dokazuje že ''mešana'' postava na domačem sobotnem derbiju, ko sta se Maribor in Koper razšla brez zadetkov. Nekateri posamezniki so v napornem julijskem ritmu potrebovali počitek, v torek pa se v Sarajevu vendarle igra najbolj pomembna tekma. Če bi desetkratni slovenski prvaki zapravili razkošno prednost treh zadetkov in izpadli, bi klub doletela huda kazen, saj bi zaključil z evropskimi nastopi.

Zato bo Izolan na mariborski klopi naredil vse, da ne izkusi sarajevskega čudeža, pač pa od srede dalje že razmišlja o novem tekmecu, najverjetneje Salzburgu. ''S prve tekme imamo zelo dober rezultat, vendar ostajam istega mnenja kot takoj po dvoboju v Ljudskem vrtu. Na Koševu nas čaka zahtevna naloga, želimo pa se znova dobro predstaviti. Željezničarju ne smemo dovoliti, da bi se razigral,'' poudarja nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki pričakuje bistveno večji pritisk tekmecev kot na prvem srečanju v Ljudskem vrtu. ''Nogometaši Željezničarja na prvi tekmi niso pokazali, kar so si želeli. Jasno je, da so razočarani, naša naloga pa je, da gredo še enkrat slabe volje z igrišča,'' ne skriva želje trofejni trener najboljšega slovenskega kluba. Uradni trening bo opravil drevi ob 20.30.

Da je pred Mariborčani največja naloga v tem delu sezone, se zaveda tudi prvi vratar. V Mariboru je podpisal predajo v prvem polčasu, nato pa v nadaljevanju navdušeno spremljal na delu spretne soigralce, ki so napolnili mrežo gostov. ''Ne smemo ničesar prepustiti naključju, že od začetka se bo treba odločno postaviti. Na prvi tekmi smo videli, kaj zmore Željezničar. Smo pa pokazali svojo kvaliteto in verjamem, da bo zadostovala tudi za uspeh na povratni tekmi. Kot vratar zmeraj pričakujem, da bo veliko dela. Pripravljen sem na vse,'' sporoča Jasmin Handanović, ki je v Sarajevo prispel s čarterskim poletom.

V Mariboru je ostal Srb Nikola Komazec, ki še ni imel urejene registracije za ta del evropskega tekmovanja, Mitja Viler in Martin Milec ne bosta nared zaradi poškodb, med 21 članov mariborske odprave pa se nista uvrstila niti Rajko Rep in Matej Radan. Za ''vijolice'' bo v Sarajevu, kjer je v prodaji 11.000 vstopnic, stiskalo pesti okrog 500 mariborskih privržencev. Na pot se bodo odpravili s šestimi avtobusi.

Ne spreglejte