Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
2. 8. 2012,
8.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 2. 8. 2012, 8.05

7 let, 12 mesecev

Handanović: Pričakoval sem natanko takšno tekmo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rezultat 4:1 v korist Maribora na tekmi proti Dudelangeu ni realen pokazatelj razmer na igrišču. Gostje so imeli nemalo priložnosti. Da so zadeli le enkrat, je poskrbel predvsem Jasmin Handanović.

Predvsem pri vodstvu Maribora z 1:0 je bilo kritično, ko so gostje vseskozi prihajali pred mariborska vrata in pretili. Vse njihove poizkuse je ustavil Jasmin Handanović, ki je bil v sredo zvečer zelo razpoložen. Tudi v drugem delu je poskrbel za nekaj obramb, pri golu ni mogel postoriti prav veliko. Imel je veliko dela, kar pa je, prav zanimivo, pred tekmo pričakoval. Vsaj tako pravi. ''Da, definitivno sem pričakoval, da bom podobno, kot je bilo. Ogledal sem si njihove tekme proti Red Bullu in videl, da so imeli praktično enako število priložnosti, kot so jih imeli Avstrijci. Niso zmagali naključno. Bili so tudi zelo učinkoviti, zato sem dobro vedel, da moram vsako njihovo priložnost zaustaviti. Vsi smo imeli v mislih le to, kako jih nevtralizirati, saj smo na drugi strani dobro vedeli, da bomo prej ali slej zabili gol. Izkazalo se je, da je bilo natanko tako,'' je z zadovoljnim izrazom na obrazu po tekmi razlagal slovenski reprezentant, ki je izpostavil velik motiv gostov. Tudi, ko so zaostajali z 0:3 in 0:4, so se trudili in skušali zabiti gol. Na koncu so bili za trud nagrajeni. ''To jih enostavno krasi. Zelo so uporni. Vidi se, da so samozavestni, ker so izločili Salzburg. Vseskozi upajo do konca. No, kljub temu, da smo prejeli gol, smo lahko zelo zadovoljni s tem, kar smo dosegli,'' je povedal vratar, ki je v Ljudski vrt iz Italije prišel pred letom dni.

Odločilo je, ker so bili potolčeni

''Da smo prišli do res visoke zmage, je bilo odločilno predvsem to, ker so bili gostje potolčeni, potem ko so dva gola prejeli po odbitih strelih naših nogometašev. Pri Dejanu Mezgi se je žoga odbila od 'živega zidu', pri Marcosu Tavaresu tudi. To so napake, ki jih delajo ekipe, ki nimajo izkušenj. Mi imamo veliko več izkušenj z igranjem v Evropi, kar se je seveda poznalo. Imamo več samozavesti in v vsakem trenutku vemo, kaj nas čaka,'' je zanimivo razmišljanje podal 34-letni nogometaš.

Ker je zelo izkušen, tudi on sodi med tiste, ki trdijo, da se bo potrebno prihodnji teden na povratni tekmi za napredovanje še kako potruditi. ''Definitivno. Vsaj jaz tako razmišljam. Tako bi morali razmišljati vsi. Tudi v Luksemburgu bomo morali iti na zmago. Podobno kot smo šli v Sarajevu. Tako se bomo morali obnašati tudi tam. Imamo dovolj kakovostno ekipo in dovolj izkušenj, da tekmo mirno pripeljemo do konca,'' je še povedal starejši izmed bratrancev Handanović, ki je pred novinarje stopil s povitim komolcem. ''Ni nič hudega,'' je odvrnil z nasmehom. Branil bo lahko tudi na naslednjih preizkušnjah. Najprej Maribor čaka prvenstvena tekma s kranjskim Triglavom, ki jim je doslej že nemalokrat prekrižal načrte, nato pot v Luksemburg.

Ne spreglejte