Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2008,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 17.53

8 let

Handanovič: Najraje bi ostal v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Udinese Samirja Handanoviča je prekinil negativen niz slabih rezultatov. O tem, zanimanju italijanskih velikanov in še marsičem smo se pogovarjali s slovenskim reprezentantom.

Sredi tedna je na štadionu Friuli gostoval zagrebški Dinamo, Videmčani pa so si s tretjo zmago (2:1) zagotovili napredovanje v osmino finala. "Tekma ni bila nič posebnega. Hitro smo povedli in v nadaljevanju zgolj kontrolirali potek srečanja. Sicer ni bilo veliko priložnosti, a smo s taktično igro prišli do pomembne zmage, kar je v bistvu tudi najbolj pomembno," je po dvoboju s hrvaškimi prvaki povedal slovenski vratar.

Tekmo so v negativnem smislu (znova) zaznamovali zagrebški navijači, zaradi katerih je bil glavni sodnik primoran za nekaj trenutkov prekiniti obračun. "Nič posebnega. Zaradi 'bakljade' je bil desetminutni premor. To so stvari, ki so se že dogajale." Očitno je vse skupaj bolje vplivalo na gostitelje, ki so takoj v nadaljevanju preko Christiana Oboda povišali svojo prednost: "Res je. Ko smo se vrnili na igrišče je padel zadetek, sicer smo ga nato tudi prejeli, a važno je, da smo zmagali," je pomembnost zmage še enkrat poudaril Handanovič, ki je seveda odigral vso tekmo.

Podobno kot Roma in Juventus

Klub iz Vidma je bil v uvodnem delu sezone najprijetnejše presenečenja na italijanskem škornju. Če ne štejemo zmage po streljanju enajstmetrovk v italijanskem pokalu proti Reggini, Udinese ni zmagal že na zadnjih štirih tekmah. Slab niz se je začel po porazu proti Interju na Giuseppe Meazzi, kot zadnji pa se je s polnim izkupičkom proti moštvu Pasqualeja Marina lahko pohvalil še zadnjeuvrščeni Chievo. Udinese je tako s prvega zdrsnil na deveto mesto. "Zgodi se, da pride do takšnega trenutka in padca. To sta nedavno občutila tudi tako veliki ekipi kot sta Roma in Juventus, vendar gremo naprej, pred nami je še veliko tekem. Že konec tedna nas čaka gostovanje v Bergamu, kamor gremo zmagat," o trenutnem stanju "črno-belih" v italijanski ligi razmišlja 24-letni Ljubljančan.

Velike ambicije

Glavni pretendenti za "scudetto" so se že razvrstili na prva tri mesta, kakšno vlogo pa lahko igra Udinese? "Prvenstvo je zelo uravnoteženo. Veliko klubov loči le tri ali štiri točke. Glavni kandidati za naslov so Inter, Juventus in Milan, vendar tudi mi imamo velike ambicije."

Moštvo, kjer na priložnost čaka tudi drugi slovenski vratar Jan Koprivec, je v minuli sezoni prvenstvo končalo na sedmem mestu. Trenutno za četrtim mestom po dobri tretjini prvenstva zaostajajo zgolj za tri točke in ni izključeno, da bi lahko ob dobrem nadaljevanju ponovili ali morda celo presegli doslej najboljšo sezono 2004/05, ko so prvič zaigrali v ligi prvakov … "Primarni cilj je zbrati 40 točk, nato pa bomo skušali končati čim višje na lestvici. Na katerem mestu, pa je sedaj nekoliko prehitro govoriti."

Najraje bi ostal v Italiji

Bliža se tudi zimski prestopni rok, prvi mož med slovenskima vratnicama, pa se je v zadnjem času vse pogosteje znašel na naslovnicah italijanskih časnikov. Omenjala sta se predvsem AC Milan in Juventus. "S tem se ne obremenjujem in me ne zanima. Najpomembneje je, da dobro treniram in igram, če pa se bo kaj zgodilo, bo prišlo samo od sebe. Bolj se osredotočam na stvari, ki me čakajo," se je glasil diplomatski odgovor Samirja in na vprašanje, če kljub pogodbi do leta 2012 obstaja možnost odhoda iz Vidma že januarja, odločno dejal: "Ne!"

Znano je, da sta interes pokazala predvsem italijanska giganta, kaj pa igranje izven italijanskih meja? "Najraje bi ostal v Italiji, vendar bi se rad preizkusil tudi drugje. Moja cilja sta igrati in zmagovati. Ni važno kje. Spremljam vse lige, kot sem že dejal, pa mi je najbolj všeč italijanska," razmišlja "Sarma".

"Novagol" hit, ostali bodo prišli do izraza

Med slovenskimi legionarji poleg našega sogovornika veliko pozornosti pleni tudi napadalec Kölna Milivoje Novakovič. "Spremljam vse reprezentante in vem kaj se z njimi dogaja. Milivoje je ta trenutek res hit, predvsem pa vrhunski napadalec. Menim, da bo po končani sezoni igral v enem izmed močnejših evropskih klubov," se je pohvalno o Novakoviču izrazil Handanovič in v nadaljevanju nekaj lepih besed usmeril tudi ostalim reprezentantom: "Ne bi izpostavljal samo njega so tudi drugi, ki pa se jih ne omenja veliko. O imenih ne bi govoril, saj bodo kmalu prišli do izraza."

Navijači bodo proti Češki ključnega pomena

Slovensko izbrano vrsto pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki 28. marca prihodnje leto proti Češki čaka zelo pomembna tekma v Ljudskem vrtu. Enajstega februarja pa bo na sporedu generalka v Belgiji, kar bo pravšnji pokazatelj stanja izbrane vrste selektorju Matjažu Keku.

"Vsaka tekma je novo dokazovanje. To bo lepa priložnost, da se preizkusi igralce, ki doslej niso dobili veliko priložnosti in se sestavi ekipa za Češko. Vemo, da imajo nekateri težave s kartoni, nekaj stvari pa bo treba popraviti in izboljšati. Cilji so jasni, kar smo zamudili na Češkem, moramo iskati doma. Ko Čehi pridejo v Ljudski vrt, jim moramo dati vedeti, da igramo pred našimi navijači in nas zanima zmaga. Mislim, da bodo ravno navijači ključnega pomena, vsi pa imamo enake možnosti za napredovanje. Kvalifikacije bodo še napete," je pogovor zaključil nogometaš, ki je v slovenskem dresu doslej zbral 29 nastopov.

Ne spreglejte