Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
10.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 10.23

8 let, 5 mesecev

Grbec zagotovil točko Ptujčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V tekmi 20. kroga PrveLige Telekom Slovenije sta v Ajdovščini domače Primorje in Drava igrala neodločeno 1:1 (1:0).

Glede na videno Primorje in Dravo v spomladanskem delu prvenstva čaka težko delo, da ohranita prvoligaški status. V zadnji tekmi jesenskega dela sta pokazala nogomet, ki ne sodi na igrišča elitne slovenske lige, opravičilo lahko iščeta le v težkem, blatnem terenu, ter dežju, ki sta v Ajdovščini zamenjala tradicionalno neugodno burjo.

Prst ene roke bi bil več kot preveč, če bi želeli prešteti vse priložnosti na tekmi. Gostitelji so svojo edino izkoristili. V 24. minuti je Kreft lepo prodrl po levi strani, preigral dva nasprotna branilca, nato pa v fazi padca še našel toliko moči in spretnosti, da je žogo poslal mimo vratarja Murka v mrežo. Gosti bi lahko izenačili v 36. minuti, ko je Zilič prišel neoviran pred vratarja Neneziča, slednji pa po strelu s 14 metrov žogo preusmeril v vratnico.

Če so imeli Ajdovci v prvem delu nekoliko več žogo v nogah, pa so se v drugem povsem pomaknili pred svoj gol in pobudo prepustili Ptujčanom. A premoč Štajercev je bila dolgo časa jalova, do malo resnejše priložnosti je prišel le Zilić, ki je po napaki Krefta z lob udarcem oplazil okvir vrat. A v 80. minuti so vendarle prišli do zasluženega izenačenja, ko se je v gneči v kazenskem prostoru odlično znašel Grbec.

Ne spreglejte