Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
17. 7. 2008,
15.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 15.36

8 let, 5 mesecev

Gliha: Imam 'otroški vrtec'

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši HiT Gorice, ki je ob Mariboru in Olimpiji najbolj trofejni slovenski klub, bodo v novi sezoni igrali pod vodstvom Primoža Gliha, ki se izogiba konkretnim napovedim.

Goričani so bili v minuli sezoni v slovenskem prvenstvu tretji. Pred tem so bili drugi, še prej pa osvojili tri zaporedne naslove slovenskega prvaka. Jasno je, da si goriški navijači vselej želijo borbe za vrh, ki pa je Primož Gliha ne upa glasno napovedati. ''S takšnimi napovedmi se nerad ukvarjam. Dejstvo je, da je meni najbolj pomembno to, da igramo iz tekme v tekmo dobro. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli na koncu. Težko je napovedovati, kje bomo ob koncu sezone. Lahko pa obljubim, da bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe. Naredil bom vse, da moje igralce motiviram. Vsak, ki nosi goriški dres, mora v vsakem trenutku igrati na polno,'' pravi goriški trener, za katerega so bile priprave na novo sezono specifične.

Igranje v Evropi prineslo izkušnje

Goričani so namreč igrali v pokalu intertoto in pred začetkom prvenstva odigrali že štiri evropske tekme. Dve proti malteškemu Hiberniansu in dve proti bolgarskemu Černomerecu. Bi utegnil prezgodnji začetek evropske sezone prinesti posledice? ''O takšnih stvareh ne želim razmišljati. Bomo videli. Ukvarjam se le s tem, kar nas čaka na naslednji tekmi. Zdaj razmišljam le o Interblocku, s katerim se bomo pomerili v nedeljo. Dejstvo je, da imamo neizkušeno ekipo, zato so izkušnje, ki jih prinese igranje v Evropi, prepotrebne. Je pa tudi res, da smo odigrali štiri težke tekme, kar se bo morda poznalo na utrujenosti,'' pravi Gliha.

Verjame v svojo ekipo

Nekdanji trener Drave in Olimpije se zaveda, da ga v novi sezoni čaka izjemno zahtevna naloga. ''Imam veliko mladih nogometašev. Lahko bi rekli, da imam kar 'otroški vrtec'. Toda ti mladi igralci lahko ob izkušenejših, kot sta Milan Osterc in Enes Demirović, zelo napredujejo. Zavedam se, da bo prišlo do nihanj v igri, a verjamem v mojo ekipo. Nekaj mladih nogometašev je že na evropskih tekmah dokazalo, da lahko računam nanje,'' je goriškim upom laskal Ljubljančan in za konec še enkrat poudaril: ''Iti moramo korak za korakom. Vsaka tekma nam mora predstavljati nov izziv. Če bomo maksimalno motivirani in angažirani, se ne bojim za rezultat.''

Pred začetkom sezone so Goričani odigrali štiri tekme v pokalu intertoto, v katerem so prišli do 2. kroga. Njihov izkupiček sta zmaga, poraz in dva remija.

Ne spreglejte