SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fifa zadovoljna s tehnološkim nadzorom v golu

2

termometer

Pravkar končani pokal konfederacij je za krovno svetovno nogometno zvezo pomenil tudi testno obdobje za uvedbo tehnologije v golih.

Fifa je bila s preizkušeno tehnologijo v Braziliji zelo zadovoljna in bo skušala pospešiti njeno uporabo tudi na naslednjih velikih tekmovanjih. Fifa je na pokalu konfederacij preizkušala sistem nadzora, ali je žoga ob zadetku prešla golovo črto, ki ga je postavilo nemško podjetje GoalControl. Fifa je sporočila, da je bilo vseh 68 zadetkov na tekmovanju povsem nedvoumno potrjenih tudi s tehnologijo, zato ne vidi razloga, da sodobne pomoči ne bi uvedli tudi na naslednjih velikih tekmovanjih.

Ne le, da lahko sistem zazna, ali je žoga v celoti prešla golovo črto, preverijo lahko tudi strelce. V malem finalu Italija - Urugvaj so tako s pomočjo tehnologije potrdili, da je prvi zadetek Italije dosegel Davide Astori, ki je žogo z golove črte po prostem strelu Alessandra Diamantija potisnil v mrežo.

Zelo zadovoljni pa so bili tudi v nemškem podjetju. Ko jim je Fifa aprila zaupala izvedbo testiranja, so bili kar nekoliko presenečeni, a so nalogo opravili brez napak. "Tehnologija v golu se je dobro obnesla. Sodniki so bili zadovoljni, vse je bilo tako, kot mora biti," je o tej temi dejal predsednik Fife Sepp Blatter. Po uspešno izvedeni generalki ima tako podjetje GoalControl zdaj nekaj prednosti pred tekmeci, ko se bo Fifa odločila za uradnega dobavitelja tehnologije na svojih tekmah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin