Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
20.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 20.50

8 let, 5 mesecev

Festival golov in zmaga Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Hita Gorice so v 26. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 2:4 (1:2).

Primorski obračun je postregel z zanimivo in razburljivo tekmo. Še četrtič zapored pa so se prvenstvene zmage veselili koprski rumenomodri.

V prvem polčasu so imeli pobudo gostitelji, ki so tudi večkrat streljali proti golu, a bili neučinkoviti. Koper je bil nevaren vselej, ko se je pomaknil v napad. Že v 10. minuti je po podaji Pluta z roba kazenskega prostora natančno v spodnji levi kot Simčičevih vrat meril nekdanji Novogoričan Đukić, ki je v enem samem tednu dosegel kar pet golov. Le tri minute pozneje so se gostje znova veselili. V vlogi podajalca se je izkazal Šečič, Plut pa je z glavo natančno meril v zgornji desni kot. V 35. minuti so se štirikratni državni prvaki le veselili gola. Po podaji Osterca z desne strani, je Hasića prehitel Demirović in žogo preusmeril v mrežo.

Belomodri so bolje začeli tudi drugi polčas in se v 63. minuti veselili izenačenja. Znova se je izkazal Demirović, ki je z leve strani natančno meril v diagonalen kot. V 71. minuti so Koprčani izkoristili nezbranost goriške obrambe in prek rezervista Amusana, ki je le tri minute pred tem stopil na igrišče, znova povedli. Novogoričani so vse moči usmerili v napad in v obrambi puščali velike vrzeli, v 88. minuti je končni izid postavil Rok Božič, potem ko je Amusan iz bližine streljal in je Simčič žogo odbil, jo je Božič le potisnil v prazno mrežo.

Ne spreglejte