Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2012,
12.48

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern Arsenal

Četrtek, 20. 12. 2012, 12.48

8 let, 1 mesec

Ferguson pričakuje Mourinha: Moral bom naročiti dobro vino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po žrebu osmine finala lige prvakov so bili v nekaterih taborih zadovoljni, v drugih nekoliko manj. Real Madrid verjame, da lahko izloči Manchester United, Bayern pa opozarja na moč Arsenala.

Real Madrid je z devetimi evropskimi naslovi rekorder. Če bi Mourinhova četa osvojila še jubilejnega desetega, bi bil ponos navijačev ''belih baletnikov'' nepopisen. Ker so zvezdniki iz Madrida v skupini D osvojili šele drugo mesto, so na žrebu spoznali ime tekmeca, ki je zmagal v eni izmed skupin. To je postal vodilni angleški klub Manchester United, tako da se v osmini finala obeta nepozaben spektakel. ''Navijači bodo prišli na svoj račun, saj bodo videli atraktivna in vznemirljiva obračuna. Manchester United nima le velike ekipe, pač pa je izjemno dobro organiziran, tako da spada med najbolj prestižne klube na svetu,'' je po žrebu zaupal ekipi Sky Sports legendardni napadalec Emilio Butragueno.

Butragueno: Jose je fantastičen trener

Direktor madridskega Reala je dodal, da bo to posebnega tekma za Cristiana Ronalda, ki je prispel na Santiago Bernabeu prav z Old Trafforda. In s pomočjo 94 milijonov evrov. ''Je velik profesionalec, tako da sem prepričan, da se bo po najboljših močeh trudil, da zagotovi Realu napredovanje. Manchester United ima dobre igralce, a mi smo Real Madrid. Prepričan sem, da se lahko uvrstimo med najboljših osem,'' je samozavesten nekdanji španski reprezentant, ki je zadovoljen z delom Joseja Mourinha. Neuradnega kandidata za klop Manchester United, ko se bo poslovil ''večni'' Škot Sir Alex Ferguson. ''Jose je fantastičen trener in pogodbeno vezan na Real. Z njim smo zelo zadovoljni. Verjamem, da bo vodil ekipo tako, da bodo navijači po tekmah z Unitedom zelo ponosni,'' Butragueno zaupa Portugalcu. Mourinho je z Manchester Unitedom v različnih tekmovanjih odigral že 14 tekem in le dvakrat izgubil. Zmagal je šestkrat. Real je v štirih izločilnih dvobojih z rdečimi vragi napredoval trikrat, kar je dober statističen obet za španskega prvaka. ''To bo odlična priložnost za naše navijače, da spet vidijo na delu Cristiana, pa tudi zame, da se ponovno srečam z Josejem. Moral bom naročiti dobro vino,'' se je pošalil Ferguson, znan ljubitelj kakovostne žlahtne kapljice. Med najboljšimi trenerji je ponotranjena navada, da se pred pomembnimi obračuni obdarujejo z vinom. Kdo bo v osmini finala izpil bolj sladkega?

Zubizarreta: Naša prednost je povratna tekma

Barcelona in Milan spadata v vrh evropskega klubskega nogometa. Žreb ju je tesno povezal že v prejšnji sezoni, ko sta se srečala tako v skupini kot tudi v četrtfinalu. ''Žreb je potekal decembra, kar je lahko zavajujoče, saj je do februarja še daleč in lahko ekipe do takrat napredujejo ali pa padajo v formi. Vse je možno, se bosta pa srečala dva velika kluba. Naša prednost je ta, da bo povratna tekma pri nas. Pomoč domačega igrišča in občinstva je zelo pomembna, saj ti poda dodatno moč. Seveda pa to ne pomeni, da ne bi pomembna tudi prva v Milanu,'' je izpostavil športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta. Nekdanji reprezentančni vratar Španije se veseli srečanja z Bojanom Krkićem, nekdanjim upom v konici napada pri Barceloni, ki se v tej sezoni dokazuje pri Milanu, kjer še išče pot do nekdanje ''katalonske'' forme.

Rummenigge: Z Arsenalom je težko igrati

Na Bavarskem je v zgodovini evropskih tekmovanj od angleških klubov zmagal le Norwich City. Bayern je na ostalih enajstih srečanjih ostal neporažen. ''Arsenal poznamo zelo dobro. Z žrebom nismo najbolj zadovoljni, saj je težko igrati z Arsenalom. To bo vse prej kot enostavna naloga. Najprej si moramo zagotoviti ugoden rezultat v Londonu. Tam moramo zatresti mrežo,'' je prepričan predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ki je zelo previden. Čeprav je Wengerjeva četa v premierligi neprepričljiva, navijači pa so že skoraj pozabili, kdaj je Arsenal nazadnje osvojil lovoriko, se lahko položaj do februarja spremeni. In Nemci se tega zavedajo.

Celtic je v skupinskem delu prehitel Benfico in Spartak, drago prodal kožo v katalonski prestolnici, za posladek pa Barcelono doma ugnal še z 2:1. ''Juventus je eden izmed največjih klubov v tradiciji evropskega nogometa. Težko si bomo priigrali napredovanje, a tako bi bilo tudi z drugimi tekmeci. Se že veselim tekem, verjamem da tudi naši navijači,'' je izpostavil strateg škotskega prvaka Neil Lennon.

Ne spreglejte