Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2008,
19.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 8. 2008, 19.32

8 let, 5 mesecev

Evrogol Jankovića za četrto domačo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte so v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali HiT Gorico z 1:0 (0:0). Zmagoviti zadetek je v 78. minuti prispeval Siniša Janković.

Nafta je proti letos skromnim Novogoričanom, ki so še enkrat več dokazali, da njihova igra brez Demirovića nima ne repa ne glave, vknjižila še četrto zmago in se vsaj začasno spet povzpela na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Na drugi strani pa so Primorci pod vodstvom Primoža Glihe zabeležili še četrti zaporedni poraz in se nahajajo na za štirikratne prvake vse prej kot uglednem predzadnjem mestu. Po prvem porazu v mariborskem Ljudskem vrtu so Lendavčani v svojem športnem parku pričakali Gorico v popolnejši igralski zasedbi z Ošlajem in organizatorjem igre Jankovićem, a brez poškodovanih Bogdanovića in Vassa. Pri gostih so manjkali Kršić, Demirović in Zarifović.

Neučinkovit napad Nafte v prvem delu

V prvem polčasu si Goričani niso priigrali niti ene priložnosti, Nafta pa je imela tri zrele, a svoje premoči ni kronala z zadetkom. Najprej je v 19. minuti po lepo izpeljani akciji Seböka, Jankovića in Lo Duce slednji za las zgrešil cilj, v 31. minuti pa so bili Lendavčani oškodovani za enajstmetrovko.

Po silovitem strelu Jankovića je najboljši mož v vrstah gostov vratar Simčič žogo odbil, v nadaljevanju akcije pa so gosti zrušili Seböka v kazenskem prostoru, sodnikova piščalka pa je ostala nema. Šest minut pred koncem prvega polčasa si je Madžar v Naftinem napadu priboril žogo, lepo podal prostemu Lo Duci, ta pa jo je nenadzorovano poslal visoko čez vrata in zapravil lepo priložnost.

Srečanje odločil evrogol

V drugem polčasu se je pritisk Nafte stopnjeval in gosti so bili v povsem podrejenem položaju. V 53. minuti je sprožil Lo Duca, pet minut pozneje pa še Adilović. V obeh primerih je bil zmagovalec Simčič, ki je zatem obranil tudi močan strel Jankovića. Šele v 77. minuti so Primorci uprizorili prvi resnejši napad in neposreden strel proti domačim vratom, a poskus Velikonje je Kuzma obranil.

Minuto zatem je bilo srečanje odločeno s pravim evrogolom Jankovića, ki je z več kot 30 metrov s prostega strela silovito poslal žogo v levi zgornji kot vrat nemočnega Simčiča. Do konca bi Adilović in Gerenčer lahko potrdila zasluženo zmago Nafte, a je ostalo pri tesnem izidu 1:0.


Fotoutrinki s tekme:


Ne spreglejte