Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 8. 2008,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 28. 8. 2008, 20.35

8 let

Ebert potrdil Herthino napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka so na povratni tekmi 2. predkroga pokala UEFA v Berlinu izgubili proti Herthi z 0:1 (0:1) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Nemci so namreč že na prvi tekmi zmagali z 2:0.

Berlinčani so dvoboj z Interblockom končali pričakovano. Ljubljančane, ki jim niti v domačem prvenstvu ne gre prav nič po načrtih, so gladko izločili, velik korak k temu pa so opravili že v Celju z zmago z 2:0. Tokrat so zadeli že na začetku tekme in tako izbrancem Alberta Bigona, ki ga tokrat v Berlinu ni bilo zaradi blažjega infarkta (njegovo vlogo je opravljal Igor Benedejčič), niso pustili nikakršne možnosti za čudež. A po drugi strani se vsaj ni uresničil črni scenarij, saj Interblock ni doživel take blamaže, kot jo je njegov predhodnik Nistru Otaci, ki je v Berlinu "pokasiral" kar osem golov.

Hertha je tekmo začela odločno in že v tretji minuti povišala skupno prednost na 3:0. S prostega strela je namreč zadel Patrick Ebert, ki je meril povsem v desni zgornji kot vrat nemočnega vratarja Janeza Strajnarja. Na Eberta in trenerja Luciena Favreja spor po tekmi z Arminio Bielefeldom, ko je nogometaš javno kritiziral svojega stratega, očitno ni preveč vplival.

Tudi v nadaljevanju so bili Nemci boljši tekmec in dvakratni strelec s prve tekme Marko Pantelić bi v šesti minuti lahko povišal vodstvo, a je z roba kazenskega prostora meril mimo vrat. V 13. minuti mu je veselje preprečil ljubljanski vratar, tako kot tudi Ebertu dve minuti za tem. Pantelić je bil spet najnevarnejši nogometaš Herthe, toda v prvem polčasu mu nikakor ni uspelo umeriti strelskih naprav. Šele v izdihljajih polčasa so nase opozorili tudi Ljubljančani, vendar strela Zorana Zeljkovića in Krunoslava Rendulića nista pomenila velike nevarnosti za Herthina vrata.

Na začetku drugega polčasa je domači trener iz igre potegnil Pantelića in ga zamenjal z Raffaelom, na drugi strani pa se je Benedejčič odločil namesto napadalca Daria Zahore vpoklicati bolj defenzivnega Darijana Matića, ki se ponaša z močnim strelom od daleč. A tega mu ni uspelo preizkusiti. Nadaljevanje je bilo namreč precej nerazburljivo.

Še najnevarnejši mož je bil Raffael, ki je v 63. minuti z 22 metrov namučil Strajnarja, deset minut pozneje pa je meril malce premalo natančno, tako kot tudi v 78. minuti. Kljub temu so imeli gostitelji ves čas igro povsem pod nadzorom, ljubljansko presenečenje pa je bilo oddaljeno svetlobna leta. Priložnost tekme je sicer za goste v 79. minuti zapravil Martin Pregelj, ki je bil sam pred Jaroslavom Drobnyjem, toda slednji je dvoboj s slovenskim vezistom dobil, tako kot tudi kasneje z Zeljkovićem in Dejanom Grabićem.

Slovenija je tako izgubila še zadnjega predstavnika na evropski sceni, že pred Interblockom so namreč svoja evropska popotovanja končali Domžale, HIT Gorica in Koper.

Ne spreglejte