Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 5. 2008,
2.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 3. 5. 2008, 2.55

8 let, 5 mesecev

Đuričič: To bo enakovredna tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ptujski nogometaši v dvoboju v Celjani merijo na sedmo zmago v spomladanskem delu prvenstva

Obdravski prvoligaš v zadnjem obdobju ne izbira vmesnih poti. Po zimskem premoru v desetih obračunih ligaškega tekmovanja še niso vpisali neodločenega izida. Šest zmag in štirje porazi. Izkupiček osemnajstih točk jih na lestvici spomladanskih rezultatov s Koprom in Interblockom uvršča povsem na vrh. V minulem krogu so premagali prav Ljubljančane. "Dobro bi bilo, da nadaljujemo v takšnem slogu. Upam, da nas bo občinstvo bodrilo na eni izmed najpomembnejših preizkušenj v tej sezoni. Čeprav so za nas vse sila važne in bo nedeljska le naslednja v nizu," pred dvobojem z moštvom iz knežjega mesta razmišlja Milan Đuričić. Hrvaški strateg se zaveda, da navkljub zavidanja vredni spomladanski seriji, Ptujčani še zdaleč niso izplavali iz nevarnih vod. Le dve točki prednosti pred Ajdovci in Celjani jim preprečujeta miren spanec. "Toda mislim, da premoremo dovolj kakovosti za uspešen zaključek prvenstva," meni Osiječan na Dravini klopi.

"Celjani sodijo višje"

Ko je jeseni prevzel potolčeno ekipo, so nekateri dvomili v njegove metode. Kot kaže so igralci sprejeli načrtno delo, kjer ni prostora za popuščanje, čeprav načelnost pri sestavljanju moštva vsem zmeraj ne ustreza. "Ti rezultati niso 'padli z neba'. Izvrstno so in še zmeraj trenirajo. Izidi so posledica zavzetega dela, velike vneme, ki jo kaže vsak posameznik. Ko se znajdejo v neprijetni situaciji, igralci vedo, kako se izvleči iz nje. Zaostajali smo na tekmah z Nafto, Koprom, Interblockom, ampak vedno so zmogli dovolj moči, da so iztržili pozitiven rezultat. Ta vrlina moštva ni slučajna. Vem, da so tudi drugi zavzeto vadili, vendar trdim, da mi v tem pogledu izstopamo," je prepričan Đuričić.

Ob tem negoduje nad poškodbami. Zilić ima težave z gležnjem, Filipovič z zadnjo stegensko mišico, Šterbal je dobil udarec v glavo in so mu morali zašiti rano, poleg bolezni Mandiča ni povsem pripravljen tudi Tisnikar. Pred tekmo s Pinnijevimi varovanci kaznovanih v ptujski zasedbi ni. "Celjani so se v tem položaju znašli po spletu nesrečnih okoliščin. Večkrat sem jih gledal in igrajo odličen, najboljši nogomet. Upam, da tega ne bomo občutili v nedeljo. Njihova forma je v vzponu, zato pričakujem enakovredno tekmo z napetim zaključkom," je dejal Đuričić.

Ne spreglejte