Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 12. 2008,
18.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 5. 12. 2008, 18.54

8 let, 5 mesecev

Drulovićeva tekma resnice?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ljubinko Drulović bo na tekmi s Celjani razpolagal z krepko okrnjeno igralsko zasedbo.

Igralci ptujskega prvoligaša so v tej sezoni prejeli sedem rdečih kartonov. Upravičeno ali ne, mnogo preveč za devetnajst odigranih tekem. Nazadnje v Lendavi ga je sodnik pokazal Miljenku Bošnjaku (drugi v sezoni) in Johnu Oguju. Obeh v nedeljo ne bo na terenu, zaradi kazni bo manjkal še vratar Tomaž Murko. "Zaupam Germiču," sporoča Drulovič. Srbski trener se zraven ubada še s pripravljenostjo Roka Kronavetra, Dorisa Kelenca in Marka Drevenška. "Petnajstdnevna odsotnost se zelo pozna pri formi igralcev. Videli bomo, kdo od njih bo nastopil proti Celjanom."

Tri točke za predsednika

Ne glede, kdo bo dobil priložnost, zavzetost mora biti na najvišji ravni, opozarja Drulović. "Če bomo pravi, z odnosom, kot je na treningih, lahko napravimo pozitiven rezultat. Tekma bo zelo zahtevna. Igralci se zavedajo, da smo trenutno v težki situaciji in nedvomno se bodo potrudili po svojih najboljših močeh." Nedolgo nazaj je trenerju uprava kluba izrekla jasno zaupnico. Zdaj so vodilni možje v izjavah bolj previdni. Tudi predsednik v odhodu Robert Furjan je omenil, naj Drulović presodi, ali je kos nastalemu stanju. Vse kaže, da strateg še naprej zaupa vase in v moštvo. "Verjamem, da bodo igralci lahko predsedniku poklonili zmago. Za klub in nogometaše je doslej naredil zelo veliko in to bi bil najlepši način, da se mu oddolžijo."

Drulovićev stol se maje. S ponovnim neuspehom bi se verjetno zlomil, čeprav bi bilo novo menjavanje trenerja zadnje, česar so si želeli na Ptuju. Za nameček jih bodo v nedeljo obiskali čvrsti in uspešni Celjani. "Njihov močni adut je kolektiv. S Stojanovičem imajo izvrstnega trenerja, ki odlično pozna slovenske razmere. Od igralcev bi omenil Biščana in Sacripantija. Sta najnevarnejša, toda izjemno močni so kot ekipa," ocenjuje Drulović. Drava ni zmagala že deset tekem. V tem času so Ptujčani osvojili vsega tri točke in dosegli prav toliko zadetkov.

Ne spreglejte