Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
22. 10. 2014,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Didier Drogba Eden Hazard nogomet liga prvakov Chelsea Maribor

Sreda, 22. 10. 2014, 13.42

8 let

Drogba skakal od sreče, Mourinho jezen na Hazarda (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Didier Drogba se je po tekmi zahvalil Edenu Hazardu, ki mu je pri visoki zmagi nad Mariborom dovolil streljati enajstmetrovko. Jose Mourinho je bil nad odločitvijo Belgijca razočaran.

Reprezentant Slonokoščene obale je Chelsea zapustil leta 2012, ko je zadel odločilno enajstmetrovko v finalu lige prvakov proti Bayernu. Odlični napadalec se je po igranju na Kitajskem in Turčiji poleti vrnil v London, a vse do torka se mu ni uspelo vpisati med strelce.

Res je, da Drogba ni veliko igral, a minilo je točno 885 dni od njegovega zadnjega zadetka za modre. Če primerjamo strela iz finala lige prvakov in tega proti Mariboru, je 36-letni napadalec identično izvajal enajstmetrovko in po tekmi skakal od sreče.

Drogba iz srca hvaležen Hazardu

"Lepo je bilo zadeti z enajstmetrovke, saj je bil tudi moj zadnji zadetek v dresu Chelseaja dosežen z bele točke. Imeli smo srečo, da smo igrali tako dobro, da smo si tako hitro nabrali prednost in vseskozi igrali v visokem ritmu," je za ITV povedal Drogba in tudi priznal: "Želel sem si streljati najstrožjo kazen, saj sem si zadetka neizmerno želel. Prosil sem Hazarda in privolil je, za kar sem mu res hvaležen. Niti nisem pričakoval drugega, saj se med sabo res dobro razumemo. Delimo si zadetke in se veselimo drug za drugega. Verjamem, da so tudi moji soigralci veseli zame."

Povsem drugače je po tekmi razmišljal trener domačih Jose Mourinho, ki ni pristaš teh igric in nad dogovorom med Drogbajem in Hazardom ni bil navdušen: "Ta poteza nogometašev mi ni bila všeč. Hazard je moja prva izbira in ko je tako, je prav, da se tega držijo. Na tej ravni ni prostora za igrice. Drogba, Oscar, Diego Costa ali Fabregas naj streljajo, ko Edena ni na igrišču."

V nadaljevanju je imel Chelsea še eno enajstmetrovko, takrat pa je vendarle streljal Hazard in tudi rutinirano zadel. Očitno ga je ob polčasu Mourinho za ušesa.

Ne spreglejte