Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
21.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 21.00

8 let, 5 mesecev

Drava "poplavila" Koper in diha za ovratnik Primorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Drave so v 34. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:0).

Dvoboj na Ptuju je zanimal ne le ptujske in koprske navijače, ampak tudi domžalske. Slednji so namreč čakali na razplet tekme zaradi tega, ker bi se njihovi nogometaši v primeru poraza Kopra že veselili novega naslova državnega prvaka. Prav to se je tudi zgodilo, veliko boljši Ptujčani pa so pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika anemične goste strli šele v sami končnici tekme, ko je za zmago z 2:1 zadel Grbec.

Koprčani povedli

Koprčani so tekmo bolje začeli in v osmi minuti prvič (in kot se je izkazalo kasneje tudi edinkrat v prvem polčasu) zapretili, ko je po strelu Božičiča Djukič podstavil glavo, a vseeno je ostalo pri 0:0. Nato pa so domačini prevzeli vajeti igre v svoje noge. V 24. minuti je Zilić s 15 metrov namučil gostujočega vratarja Hasića, šest minut zatem je Rajčevič v svojem kazenskem prostoru podrl Kelenca, a sodnik Tošeski ni dosodil najstrožje kazni, v 32. minuti pa je Kelenc s prostega strela s 25 metrov spet ogrel dlani koprskega čuvaja mreže.

Premoč gostiteljev se je nadaljevala tudi v končnici prvega polčasa. V 33. minuti je Horvat pred povsem praznim golom zgrešil žogo, nato pa je še Drevenšek z roba kazenskega prostora preizkusil Hasićeve sposobnosti. Gostujoči trener Vlado Badžim je že v prvem polčasu ob izjemno bledi predstavi posegel po prvi menjavi, ko je nevidnega Pahorja zamenjal Šečić.

Preobrat Drave

Tudi v drugem polčasu so bili podjetnejši domačini, ki so do 60. minute nanizali številne strele prek Zilića, Kelenca in Drevenška. Slednji je v 60. minuti s 30 metrov močno streljal s prostega strela, a žogi je pot v mrežo spet preprečil Hasić. Toda takrat so Koprčani že vodili z 1:0. V 55. minuti je namreč Murko po podaji Božičiča žogo odbil na rob kazenskega prostora, kjer se je znašel Amusan, ta pa je - glede na videno - poskrbel za nepričakovano vodstvo "kanarčkov".

Do zasluženega zadetka pa so Ptujčani prišli v 70. minuti. Horvat je z leve strani podal do Bošnjaka, ta je najprej poskusil z glavo, a je Hasić njegov strel obranil, v drugem poskusu pa je vendarle zatresel koprsko mrežo. Poln izkupiček je gostiteljem nekaj minut pred koncem tekme po podaji Oguja zagotovil Grbec, ki je hkrati tudi Domžalčane okronal za prvake sezone 2007/08.


Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte