Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2008,
20.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2008, 20.09

8 let, 5 mesecev

Drava poplavila Glihino četo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Laboda Drave so v 4. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali HIT Gorico s 5:1 (3:0) in se na lestvici povzpeli na šesto mesto.

Ptujčani so proti pričakovanjem z lahkoto opravili s tekmeci iz Nove Gorice in navdušili svoje navijače. Ti so lahko z aplavzom nagradili prvo letošnjo zmago Drave, ki je bila več kot zaslužena, saj je bil zmagovalec znan že po prvem polčasu, ko so gostitelji vodili s 3:0.

Na drugi strani so izbranci Primoža Glihe doživeli drugi zaporedni poraz in ostajajo pri štirih točkah iz štirih tekem. Prav takšen izkupiček imajo tudi Ptujčani.

Pet Dravinih minut

Ptujčani so ponovili dobro igro, ki so jo že minuli teden pokazali v Ljudskem vrtu. Začeli so zelo agresivno in si že v četrti minuti priigrali prvo priložnost, ki jo je zapravil Zilić po lepi podaji Oguja (Simčič je odlično obranil). V deveti minuti so nogometaši Drave imeli novo priložnost, tokrat je streljal Ogu, spet pa se je izkazal goriški vratar. Goričani so hitro odgovorili, le dve minuti pozneje je močno streljal Osterc z roba kazenskega prostora, vendar je domači vratar Murko odbil žogo v kot.

Zmagovalec je bil odločen v pičlih petih minutah, saj so od 26. do 31. minute gostitelji dosegli tri gole. Pri prvem zadetku je z leve strani podal Grižonič, Ogu je z glavo spustil žogo do Zilića, ki je zatresel mrežo. Na 2:0 je povišal izjemno razpoloženi Ogu, na katerega je ptujska obramba pozabila, tako da se je sam znašel pred vratarjem Simčičem in ga premagal. V 31. minuti so gosti napravili prekršek nad Zilićem. Prosti strel s 25 metrov je izvedel Drevenšek in z močnim udarcem premagal goriškega vratarja.

Po željah Ptujčanov

V nadaljevanju tekme se je vse odvilo po željah ptujskih nogometašev. V 48. minuti je po podaji Kronavetra Kelenc stekel v kazenski prostor, gostujoči vratar se mu je vrgel pod noge, sodnik Vehar pa je to ocenil za prekršek za najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel Drevenšek. V 55. minuti so gosti dosegli častni zadetek. Grižonič je 20 metrov od svojih vrat podrl Vakuija, sodnik je dosodil prosti strel, Demirović pa je v svojem slogu zadel levi zgornji kot ptujskih vrat. Nato je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, v 78. minuti pa je končni izid postavil Kronaveter, ki je zadel s 25 metrov nekoliko z desne strani. Zadel je desni spodnji kot vrat vratarja Simčiča.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte