Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
9. 9. 2018,
1.30

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Luke Shaw

Nedelja, 9. 9. 2018, 1.30

5 let, 9 mesecev

Nesrečni Luke Shaw

Drama, ki je tekmo na Wembleyju podaljšala kar za devet minut

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Luke Shaw | Luke Shaw je na zelenici kultnega Wembleyja obležal v 47. minuti. | Foto Getty Images

Luke Shaw je na zelenici kultnega Wembleyja obležal v 47. minuti.

Foto: Getty Images

Na sobotni tekmi lige A lige narodov med Anglijo in Španijo v Londonu jo je v drugem polčasu huje skupil branilec Manchester Uniteda Luke Shaw, ki je že tako znan po tem, da nima sreče s poškodbami. Po udarcu, ki ga je prejel v glavo, je izgubil zavest, medicinsko osebje pa mu je pomagalo tako dolgo, da se je tekma na kultnem Wembleyju zavlekla za kar devet minut. Nekaj ur po tekmi se je nesrečni Anglež že javil in potrdil, da je dobro.

Španija, Anglija
Sportal Španija po preobratu do zmage na Wembleyju

Luke Shaw, ki se je v tej sezoni spet ustalil kot nezamenljiv levi bočni branilec Manchester Uniteda in proti Španiji za Anglijo zaigral prvič po marcu 2017, jo je na začetku drugega polčasa skupil po zračnem dvoboju z branilcem Španije Danijem Carvajalom. Z nogometašem Real Madrida je trčil tako nesrečno, da je ob padcu na tla izgubil zavest, tekma pa je bila prekinjena za dlje časa.

Triindvajsetletnemu Angležu je pomagalo več kot deset članov medicinskega osebja, z igrišča pa so ga s kisikovo masko na glavi odnesli na nosilih. Tekma na Wembleyju, kjer so Španci po preobratu prišli do zmage z 2:1, se je tako zavlekla za več kot devet minut, za kolikor jo je podaljšal nizozemski sodnik Danny Makkelie.

Kaj se je zgodilo?

S Shawom, ki res nima sreče s poškodbami, saj je od leta 2014, ko je iz Southamptona prišel v Manchester United za več kot 37 milijonov evrov in veljal za enega največjih upov angleškega nogometa, izpustil že kar 95 tekem Manchester Uniteda in bil zaradi dvojnega zloma noge septembra 2015 odsoten kar 11 mesecev, k sreči očitno ni hujšega.

Nekaj ur po tekmi se je namreč oglasil na Twitterju in potrdil, da je dobro. "Hvala vsem za podporo in lepe želje. Počutim se dobro in sem v najboljših rokah. Sem borec, zato se bom kmalu vrnil" je napisal Shaw, ki je zaradi poškodb izpustil tudi letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji, na katerem so Angleži prišli do polfinala.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte