Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2009,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 6. 1. 2009, 20.37

8 let

Domžale pozabile na poraz, Dekani na zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal so v zaključku sezone 2005/06 in večjem delu sezone 2006/07 poskrbeli za mogočen niz 32 zaporednih tekem brez poraza. To pa še zdaleč ni edini mejnik na slovenskih zelenicah.

Največ zaporednih zmag sta dosegla vneta nogometna rivala iz dveh največjih slovenskih mest. Olimpija je dosegla ducat zaporednih zmag v uvodni sezoni državnega prvenstva v samostojni Sloveniji. Niz je v mestnem derbiju prekinil Slovan Mavrica, ki je ''zeleno-belim'' na Kodeljevem nepričakovano odščipnil točko (1:1).

Niz Ljubljančanov so devet let kasneje ponovile ''vijolice'' iz štajerske prestolnice. Sezono po največjem klubskem uspehu, senzacionalnem preboju v ligo prvakov, so Mariborčani nanizali dvanajst zmag, niz pa se je prekinil v Fazaneriji. Mura je v Murski Soboti osvojila točko (2:2), sedemkratni državni prvaki pa so s tem ostali ''le'' pri izenačenju podviga Olimpije. Svojevrsten rekord je v sezoni 2006/07 dosegla enajsterica Kopra. ''Kanarčki'' so uprizorili neverjeten niz osmih zaporednih neodločenih rezultatov, ki je poskrbel za mešane občutke pri ljubiteljih športnih stav. Niz je prekinila domača zmaga nad Ptujčani, zmagoviti zadetek pa je prispeval sedanji igralec Maribora - Nilton.

Prvovrstno presečenje Bele krajine

Domžalčani pod vodstvom Slaviše Stojanoviča niso poznali poraza skoraj eno koledarsko leto. Po domačem porazu z Dravo z 0:2 (oba zadetka je prispeval Rok Kronaveter) v 31. krogu tekmovalne sezone 2005/06 (6. maj 2006) so bodoči državni prvaki ostali nepremagani vse do 15. aprila 2007 in gostovanja v Črnomlju.

Tam, kjer so se najmanj nadejali poraza, so zapustili igrišče sklonjenih glav (0:1) in prekinili niz 32 zaporednih tekem brez poraza. Občutno manj uspešni so bili nogometaši Izole, ki so v 21. krogu sezone 1995/96 še remizirali s Celjani (1:1), nato pa do konca prvenstva doživeli sramotnih 15 zaporednih porazov in zaključili prvoligaško kariero. S podobnimi težavami se je ubadalo tudi strokovno vodstvo v slačilnici Dekanov, ki v sezoni 1994/95 sploh ni okusilo sladkosti zmage. Dekani so le trikrat remizirali. Ker so nazadnje zmagali šele v 29. krogu tekmovalne sezone 1993/94 (doma so ugnali Izolo z 1:0), se je njihov niz do izpada v nižje tekmovanje zaustavil pri številki 31.

Ne spreglejte