Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
29. 6. 2016,
19.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner Luka Žinko

Sreda, 29. 6. 2016, 19.06

6 let, 7 mesecev

Domžale pred prvo evropsko preizkušnjo

Domžalčani opozarjajo na to, kar se dogaja na evropskem prvenstvu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

V četrtek bodo novo sezono začeli nogometaši Domžal, ki jih že takoj čaka prvi evropski preizkus. Evropo so si priborili s tretjim mestom v prejšnji sezoni slovenskega prvenstva. Čaka jih tekmec, ki bi ga morali premagati. Pri žrebu so imeli po dolgem času srečo, v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo jih čaka andorski Lusitanos.

Čeprav igrajo proti nasprotniku, ki prihaja iz nogometno nerazvite Andore, Lusitanos je bil v prejšnji sezoni podprvak, so pri Domžalah previdni, saj se zavedajo, da se presenečenja v nogometu dogajajo. Če bo vse šlo tako, kot bi moralo iti, bodo prvič po treh sezonah, v katerih so se spotaknili ob prvo evropsko oviro, odigrali vsaj štiri evropske tekme.

Radi bi se prikazali kot amaterji in turisti, a zgodba je drugačna

Domžalčani želijo preskočiti prvo oviro. | Foto: Domžalčani želijo preskočiti prvo oviro. "Tekmec bi se rad prikazal kot amaterska in turistična ekipa, a je na igrišču zgodba povsem drugačna. Gre za tekmovalno in ponosno moštvo, ki je željno bitke in presenečenja. Z uvrstitvijo v naslednji krog bi radi nogometaši Lusitanosa radi na novo spisali klubsko zgodovino. Tega jim preprosto ne smemo dovoliti. Na tak način smo se tudi pripravljali," pred tekmo opozarja trener Domžalčanov Luka Elsner, ki seveda ne beži od vloge favorita.

"Jasno je, da smo favoriti in da je kakovost na naši strani. Kljub temu je dejstvo tudi to, da v svetovnem nogometu majhnih ekip ni več, kar potrjuje tudi letošnje evropsko prvenstvo. Tisti, ki se projekta ne misli lotiti resno, se skoraj zagotovo znajde v težavah. Nemudoma po žrebu smo začeli iskati informacije in analizirati nasprotnika. Popolnoma resno in profesionalno smo se pripravili na dvoboj," je nadaljeval 33-letni trener. "Z veliko željo pričakujemo četrtkovo tekmo. Želimo si, da fantje pokažejo, kje smo. Opravili smo dobro delo in smo optimisti," je še povedal.

Zmagati z dvema ali tremi goli razlike

Kenan Horić komaj čaka, da se začne. | Foto: Kenan Horić komaj čaka, da se začne. Podobno govori tudi kapetan Domžal. "Komaj čakamo na tekmo in smo maksimalno pripravljeni na nov izziv. Priprave so za nami, opravili smo jih zelo dobro. Strokovno vodstvo nam je predstavilo nasprotnika in jasno je, da ni prostora za podcenjevanje. Če bomo tekmecu pustili preveč prostora, nas lahko rani. V dvoboj moramo iti skrajno resno. Prepričan sem, da bomo uspešni," je dejal Kenan Horić.

"Pred nami je evropska tekma, ki je nikakor ne moremo primerjati s pripravljalnimi tekmami. Iz lanske izkušnje se lahko veliko naučimo. Na domačem igrišču moramo zmagati z dvema ali tremi goli razlike in ohraniti mrežo nedotaknjeno. Zavedamo se, da so Andorci na svojem igrišču neugoden nasprotnik," je še povedal bosanski branilec.

Luka Žinko se je poleti vrnil v Domžale, kjer je v preteklosti pustil globok pečat. | Foto: Luka Žinko se je poleti vrnil v Domžale, kjer je v preteklosti pustil globok pečat.
Z dvema povratnikoma v moštvu

Domžalčani so se poleti sicer precej okrepili. Vrnila sta se francoski napadalec Benjamin Morel in izkušeni nekdanji slovenski reprezentant Luka Žinko, v Domžale sta prišla tudi povratnik iz tujine, nekdanji nogometaš Gorice Matija Širok in Luka Volarič, ki je nazadnje igral za Krško.

Ne spreglejte