Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domen Črnigoj

Četrtek, 25. 4. 2013, 10.41

8 let

Domen Črnigoj: Bil sem malce začuden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri koprskem klubu imajo v svojih vrstah posluh za mlade nogometaše, ki jih znajo tudi dobro razvijati. Zato ne čudi, da se že zgodaj znajdejo v prvi ekipi. Med te spada tudi Domen Črnigoj.

S kadeti je prepričljivo osvojil državni naslov, sodeloval je tudi na EP do 17 let, preskočil je mladince in je že standardni član članske ekipe. "Na začetku, ko so me prvič povabili v prvo ekipo, sem bil presrečen in hkrati malce začuden. Potem sem se privadil na to raven in s prihodom novega trenerja Rodolfa Vanolija sem dobival vedno več priložnosti. Tudi v začetni enajsterici. Na vsaki tekmi pa skušam dokazati, da nisem zastonj v prvi postavi," je povedal 17-letni vsestranski zvezni igralec, čigar največja prednost sta tehnična podkovanost in kreacija igre.

Po prihodu italijanskega trenerja je začel dobivati priložnosti, v prvi postavi je bil na petih zaporednih tekmah, nazadnje tudi ob zmagi proti Mariboru. "Hitro sem se privadil. Priložnost sem izkoristil in z vsako odigrano tekmo pridobivam samozavest," poudarja nogometaš iz Škofij.

Seveda mu primanjkuje izkušenj, o največjih razlikah med kadetskimi selekcijami in člansko ekipo pa pravi: "Razlika je v moči, tempo igre je hitrejši, veliko je taktičnih stvari. Najprej sem se privadil na hitro igro, močne dvoboje in veliko treningov. Delam tudi veliko individualnih treningov, tako na igrišču kot tudi v fitnesu za moč," je dejal Domen.

V kadetskih selekcijah je blestel skupaj z Maksom Barišičem, ki medtem že navdušuje pri primaveri Catanie, tudi njegova želja pa je čim prej oditi v tujino. "Ambicija vsakega mladega igralca je tujina in upam, da si bom s takšno igro priigral možnosti za prestop," je še razložil Črnigoj.

Ne spreglejte