Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 9. 2008,
22.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 3. 9. 2008, 22.43

8 let, 1 mesec

Dobrega vzdušja in optimizma ne manjka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sredo je slovenska nogometna reprezentanca opravila tretji trening v času priprav na sobotno tekmo proti Poljski.

Vadili so vsi nogometaši, vse bolj pa je jasno, s katero enajsterico se bo po robu Poljakom postavil Matjaž Kek.

V soboto ob 17. uri Slovenijo v Wroclawu čaka prva tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010, ko se bo pomerila proti udeležencem letošnjega evropskega prvenstva, Poljakom. V sredo so slovenski reprezentanti opravili še tretji trening v času priprav na sobotno tekmo (drugega v polni zasedbi). V idiličnem štajerskem okolju v Kidričevem, kjer tekme igra drugoligaš Aluminij, so z vadbo začeli približno ob 18. uri in trenirali skorajda dve uri. Glede na to, da je dopoldanski trening odpadel, je bilo to tudi pričakovano. "Vse gre po planu. Težav s poškodbami, kot sem že rekel, ni, in upam, da bo tako tudi ostalo. Ekipo imam že v glavi, boste pa kmalu videli, na koga računam. Lahko rečem, da bo prišlo do nekaterih sprememb v primerjavi z zadnjo tekmo, imam pa nekaj dilem. Predvsem pri tem, kdo bo nadomestil kaznovanega Bojana Jokiča. Opcija je, da se bo na levo stran obrambe preselil Mišo Brečko, morda pa se odločim tudi za kakšno drugo potezo," nam je v pogovoru pred začetkom treninga dejal selektor Slovenije Matjaž Kek, nato pa svoje fante poslal na zelo dobro pripravljeno igrišče, ki je bilo obsijano s soncem.

Kapetan na klopi?

Po 'pepčku', ki je obvezen pred skorajda vsakim treningov naše reprezentance, so se nogometaši razdelili v dve skupini.

Najprej sta se ekipi merili med seboj v igri na hitre dotike, nato je sledila še klasična tekma na dva gola, pri kateri sta blestela predvsem vratar Samir Handanovič in napadalec Milivoje Novakovič. Za konec so Mirnes Šišič, Valter Birsa in Novakovič vadili še proste strele, ki bi proti Poljakom utegnili biti močno slovensko orožje.

Po videnem na sredinem treningu se zdi, da bo enajsterica, ki bo v soboto pritekla na igrišče, sledeča: Handanovič, Brečko, Marko Šuler, Boštjan Cesar, Branko Ilič, Andraž Kirm, Andrej Komac, Robert Koren, Birsa, Šišič in Novakovič. V primerjavi s tekmo proti Hrvaški zagotovo ne bo kaznovanega Jokiča, verjetno pa se bosta na klop preselila tudi Mitja Mörec in kapetan Tonči Žlogar (v tem primeru bi kapetanski trak utegnil pripasti Cesarju, Korenu ali celo Handanoviču). Jasno je, da bo glavni adut najverjetneje spet napadalec Novakovič.

Novakovič se spogleduje z zmago

"Vzdušje v ekipi je odlično. Igranje za reprezentanco je nekaj, kar je nad vsem. Lahko zabijaš gole v klubu, a igranje in zabijanje golov v izbrani vrsti je bolj pomembno od vsega. Sem v odlični formi in upam, da jo bom prenesel tudi v izbrano vrsto. Sicer pa mi ni pomembno, ali bom zadel. Le da bi z ekipo iztržili pozitiven izid. Če bi na Poljskem vsaj remizirali, bi bilo dobro. Sam pa sem še malce bolj predrzen in verjamem tudi v tri točke," nam je po koncu treninga zaupal napadalec nemškega prvoligaša Kölna, ki je v treh prvenstvenih krogih nove sezone zabil prav toliko golov. Se bo med strelce vpisal tudi v soboto na Poljskem?

Ne spreglejte