Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
8.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 8.54

8 let, 5 mesecev

Djukič: S sproščeno igro lahko veliko naredimo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Kopra se bodo v nedeljo podali na Ptuj, kjer se bodo v 34. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili z Dravo. Pred gostovanjem je spregovoril Darko Djukič.

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so v minulem krogu z zmago nad MIK CM Celjem nadaljevali s pozitivnim nizom rezultatov in tako še vedno ostajajo v boju za naslov državnega prvaka, čeprav so svoj cilj – uvrstitev v pokal UEFA - že izpolnili.

"Z zmago proti Celjanom smo nadaljevali z odlično serijo rezultatov in se tako utrdili na drugem mestu, ki pelje v pokal UEFA," je pogovor za Sportal pričel Darko Djukič, ki barve dvakratnih pokalnih prvakov brani kot posojen nogometaš HiT Gorice.

Nerealno je pričakovati zaporedne domžalske "kikse"

Po izpolnitvi osvojenega cilja in priborjeni evropski vozovnici bodo Koprčani proti ptujski zasedbi nastopili povsem sproščeni, čeprav imajo teoretično še možnosti za osvojitev državne lovorike. A želja po slednji je bržčas še prisotna … "Ptujčani se nahajajo v težki situaciji, saj se borijo za osmo mesto in za njih bo to nedvomno pomembna tekma. Ker smo si Evropo že zagotovili, bomo lahko zaigrali nekoliko bolj sproščeno. Sami smo sicer še v boju za osvojitev naslova državnih prvakov, zato moramo zmagati. Na koncu pa bomo videli, kje bomo prvenstvo končali. Res pa je, da je nekoliko nerealno pričakovati, da bodo Domžalčani tolikokrat, kot bi sicer morali, "kiksnili". Gre namreč za kvalitetno ekipo, ki si tega bržkone ne bo dovolila," pred srečanjem v najstarejšem slovenskem mestu povsem realno razmišlja strelec osmih zadetkov v letošnjem prvenstvu.

Dvakrat uspešni Ptujčani, enkrat Koprčani

"Kanarčki" in devetouvrščena ekipa prvenstvene lestvice sta se v tej sezoni srečali trikrat, uspešnejši pa so bili "kurenti", ki so zmagali dvakrat, potem ko so nogometaši z Obale slavili zgolj enkrat. Na prvem srečanju na Bonifiki v 7. krogu so na krilih zdaj že nekdanjega igralca Kopra, sicer trenutnega člana sedemkratnih državnih prvakov Daliborja Volaša slavili domačini, častni zadetek za goste pa je dosegel Miljenko Bošnjak. V 16. krogu na Mestnem štadionu na Ptuju so poln izkupiček po zaslugi Dorisa Kelenca vknjižili gostitelji. Pravo kanonado zadetkov pa so nogometaši obeh enajsteric uprizorili v Kopru, kjer so tesno, s 3:2, zmagali Ptujčani. Za slednje so v polno zadeli Marko Kmetec - slednji je zaradi efedrina v suspenzu – ki je bil natančen dvakrat in Lucas Mario Horvat, za domačine pa je dvakrat blestel 27-letni Djukič.

Razen Božiča v polni sestavi

In kdo bo po mnenju slednjega na ptujskih nogometnih zelenicah predstavljal največjo nevarnost v četi novopečenega trenerja Ptujčanov Roberta Pevnika? "Ptujčani imajo dobre igralce kot so Rok Kronaveter, Sead Zilič, Doris Kelenc in Lucas Horvat. A kljub vsemu verjamem, da jih bodo naši branilci imeli dobro pod kontrolo. Prav tako pa je Drava dobila novega trenerja, tako da, …" je za konec dejal koprski napadalec, ki v svoji ekipi največjega aduta vidi v …"Sproščenosti. Na srečanje gremo povsem razbremenjeni in s sproščeno igro lahko veliko naredimo."

Strateg "rumeno-modrih" Vlado Badžim bo na nedeljskem srečanju lahko razpolagal z vsemi igralci, saj na seznamu ni ne kaznovanih, prav tako, z izjemo Roka Božiča, ki je sezono zaradi poškodbe predčasno končal, ne poškodovanih igralcev. Po odsluženi kazni rumenih kartonov se v ekipo vrača Edin Šečič.

Ne spreglejte