Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
8. 4. 2015,
8.55

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 8. 4. 2015, 8.55

6 let, 8 mesecev

Damjan Bohar: Vseeno nam je, kaj pripravljajo Ljubljančani

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

"Tako kot vedno bomo nastopili agresivno in napadalno. Naša želja so tri točke," pred derbijem z Olimpijo sporoča eden izmed pomembnih članov Maribora Damjan Bohar.

Triindvajsetletni krilni vezist, ki se lahko pohvali tudi z nastopom v dresu slovenske reprezentance, se današnje tekme v Stožicah veseli. "Vsi vemo, da je derbi nekaj posebnega in tak bo vedno ostal. Tribune so na derbijih vedno bolj polne, kot so na drugih tekmah, zato je to posebna tekma," pravi Damjan Bohar, ki verjame, da bo Maribor spet zmagal, a seveda ne zna napovedati, v kakšno smer bo šel tokratni derbi.

Bo podoben kot prvi v tej sezoni, ko sta se v spektaklu v Ljudskem vrtu ekipi razšli z remijem s 3:3, ali bo bolj podoben zadnjemu, ko je marca letos Maribor v Stožicah zmagal z 1:0? "Ne vem, to je težko napovedati. Upam in verjamem le, da bo šel v smer, ki si jo želimo. Da bo tako, se bomo trudili vseh 90 oziroma 95 minut tekme," pravi strelec štirih prvenstvenih golov v tej sezoni, ki se lahko pohvali tudi z zadetkom v ligi prvakov. Zatresel je mrežo Schalkeja v Nemčiji.

"Derbi se od derbija razlikuje. Nemogoče je, da se dva odvijata na podoben način. Jasno je, da je težko napovedati karkoli, saj je tudi Olimpija odlična ekipa," pravi Prekmurec, ki že skorajda dve leti nosi dres štajerskega nogometnega ponosa. To, da Maribor na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah ni zmagal in je v zadnjem krogu pred domačimi navijači le remiziral proti skromni Krki, njega in soigralcev ne obremenjuje. "Ne, sploh ne. Tekma proti Krki je za nami. Normalno smo trenirali, zato smo pripravljeni na nov izziv," je miren Bohar.

Naj Olimpija igra kot hoče

Za konec je potrdil razmišljanje, ki ga je dan pred tekmo ponudil tudi njegov trener Ante Šimundža. "Z Olimpijo se ne obremenjujemo. Vseeno nam je, kaj nam pripravljajo Ljubljančani, to je njihova stvar. Naj se oni obremenjujejo s tem, kako nas premagati. Mi bomo mislili samo na sebe in na to, da bomo na igrišču nastopili čim bolje," je miselnost iz garderobe prvakov, ki je že stalnica, še enkrat predstavil hitronogi nogometaš, ki je na derbijih že zadeval.

Ne spreglejte