Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 12. 2008,
17.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 7. 12. 2008, 17.12

8 let, 5 mesecev

Celjani znova osvojili Ptuj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Laboda Drave so v 20. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti MIK CM Celju z 0:2 (0:0) in tako še drugič v tej sezoni ostali praznih rok na domači tekmi s Stojanovičevo četo.

Celjani so jesenski del prvenstva sklenili s četrto zmago v zadnjih petih tekmah, tako da bodo spomladi imeli dobro izhodišče za lov na vodilni Maribor (40 točk). Za njim zaostajajo le štiri točke, na drugi strani pa je Drava ostala na osmem mestu in ima le točko več (19) od zadnjeuvrščenih Primorja in Kopra.

Ptujčani so tekmo začeli veliko odločneje kot Celjani. Ne nazadnje so prav oni poskrbeli za večino priložnosti v prvem polčasu. Že v deveti minuti je z roba kazenskega prostora Šeligo v celjskih vratih preizkusil Halilović, sledil je nenatančen poskus Semlerja po akciji s Fernandesom, prav Semler pa je bil podajalec v 26. minuti, ko se je sam pred celjskim vratarjem znašel Zilić, toda dvoboj s Šeligo izgubil. V 40. minuti je prav tako sam pred vrata Celjanov po samostojnem prodoru prišel Horvat, a se gostujoči vratar niti takrat ni vdal. Na drugi strani so izbranci Slaviše Stojanovića v uvodnih 45 minutah izvedli vsega eno omembe vredno akcijo. V 23. minuti je lepo prodrl Biščan in sprožil močan strel z 20 metrov, toda Germič v Dravinih vratih se je izkazal.

Zasuk v drugem polčasu

Povsem drugače pa se je zasukalo v drugem polčasu. Že po 13 minutah nadaljevanja so namreč Celjani vodili z 2:0. Najprej je v 56. minuti Germič žogo slabo izbil iz petmetrskega prostora, tako da jo je prestregel Štraus in podal do Biščana. Ta se je otresel svojega čuvaja in z dobrih desetih metrov matiral še ptujskega vratarja. Le dve minuti pozneje je Germič v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Štrausa, tako da je sodnik Habjanič je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izkoristil Korun.

Domačini so skušali čim prej vsaj znižati zaostanek, toda Semler, Kronaveter in Grbec so bili vsi premalo natančni. Na drugi strani so si Celjani priigrali še dve priložnosti, obe pa jim "pokvaril" Germič - poskusila pa sta Korun in Gobec. Tik pred koncem tekme je rdeč karton dobil Fernandes, ki je kot zadnji mož v obrambi podrl prodirajočega Sacripantija in moral predčasno z igrišča.


Fotoutrinki s tekme:









Ne spreglejte