Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2008,
11.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2008, 11.38

8 let, 5 mesecev

Celjani se bodo pritožili zaradi sojenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši MIK CM Celja so doživeli prvi poraz v letošnji sezoni in po 352. minutah prejeli prvi zadetek v prvenstvu.

Rumeno modri sicer v zadnjem obdobju redko prihajajo do točk v dvobojih z Nafto, v zadnjih devetih prvenstvenih obračunih so slavili samo enkrat, v Lendavi pa jim to še ni uspelo. Tradicija se torej nadaljuje, a v celjskem taboru so mnenja, da se tokratni poraz v Lendavi bistveno razlikuje od prejšnjih. Zaradi slabega sojenja Dragoslava Periča in njegovih pomočnikov napovedujejo celo pritožbo.

Pliberšek: Ne sme se pojavljati zgodba iz Italije in Nemčije

"Zelo smo razočaran nad kakovostjo sojenja v naši ligi. To se dogaja že nekaj let in skrajni čas je, da nekateri sodniki začnejo korektno opravljati svoje delo. Tudi na posnetkih srečanja v Lendavi se lepo vidi, da je Perič sodil katastrofalno, zato bomo zanj predlagali suspenz. Le na ta način, da bodo tudi sodniki začeli sprejemati odgovornost za svoje napake, bomo dvignili kakovost naše lige. Glavni sodnik je na tekmi, ki niti približno ni bila groba pokazal kar 10 rumenih in 3 rdeče kartone. Preprosto ni bil kos vodenju sicer kakovostne prvoligaške tekme. Da ne bo pomote, menim da je oškodoval obe ekipi, toda tri napake so neposredno vplivale na rezultat v našo škodo. Tu mislim na izključitev našega igralca in dosojeno najstrožjo kazen ob posredovanju, kjer se lepo vidi, da je Andjelkovič izbil žogo, hkrati pa so nam sodniki ob koncu tekme razveljavili povsem regularen zadetek. NZS, združenje prvoligašev in sodniška organizacija se morajo dogovoriti kako bodo ukrepali v takšnih primerih. Ne sme se nam pripetiti, da se začnejo pojavljati zgodbe iz italijanskega in nemškega nogometa, kjer so sodniki zaradi stav prirejali rezultate. Samo pomislite kako lahko takšne zadeve vlivajo na nogometaše mlajših selekcij. Torej tudi v dobro slovenskega nogometa bomo poslali pritožbo vsem pristojnim organom. V Celju se zelo trudimo vrniti vero v naš nogomet, zato si ne bomo dovolili, da nas nekateri pri teh prizadevanjih zaustavljajo na tako umazan način," je bil izčrpen direktor MIK CM Celja Franci Pliberšek, ki si je tekmo v Lendavi ogledal v družbi športnega direktorja.

Sešlar: Sodniki so nas preprosto pokradli

Tudi slednji ni mogel skriti razočaranja nad sojenjem. "Po eni strani sem vesel, da je bila tudi v Lendavi naša glavna odlika kolektivna igra. Pristop je bil pravi in zato smo res žalostni, da točke izgubljamo na takšen način. Sodniki so nas preprosto pokradli. Ničesar nismo želeli prepustiti slučaju. Tudi zato smo se že dan pred tekmo odpravili v karanteno v Moravske Toplice in se skozi teden odlično pripravili na tekmo, igrali dobro, tu mislim tudi na Nafto, potem pa se pojavijo ljudje v črnem, ki niso dorasli svojemu delu in pokvarijo dobro nogometno tekmo. Po ogledu srečanja v živo in ogledu videoposnetka se lahko vprašamo ali so bile to zgolj napake ali pa je vmes še kaj drugega," je povedal Simon Sešlar.

Ne spreglejte