Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 11. 2008,
19.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 30. 11. 2008, 19.32

8 let, 5 mesecev

Celjani le strli odpor Velenjčanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši MIK CM Celja so v tekmi 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije doma premagali Rudar iz Velenja z 2:1 (0:1) in na lestvici zadržali drugo mesto.

V Celju sta se srečali moštvi, ki imata v zadnjem času dobre rezultate. Celjani so v zadnjih devetih tekmah osemkrat ostali neporaženi in so se celo prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, medtem ko Velenjčani niso izgubili na zadnjih treh tekmah, na zadnjih dveh gostovanjih na Ptuju ter v Lendavi so osvojili štiri točke. Zaradi domačega igrišča so bili favoriti varovanci Slaviše Stojanoviča, kar so na koncu tudi potrdili.

A do zmage niso prišli na lahek način. Gosti so bili trd oreh, po prvem polčasu vodili, imeli večji del tekme ugoden izid, a pokopal jih je Travner, ki je najprej dosegel gol, nato pa še asistiral Sacripantiju za nove tri točke, s katerimi je MIK CM Celje le še štiri točke oddaljen od vodilnega Maribora.

Hladna prha za domače

Domači navijači so hladno prho doživeli že v šesti minuti. Perić je na levi strani preigral nekaj celjskih igralcev, streljal, žoga je zadela Andjelkovića in se odbila v mrežo. Zgodnji zadetek je napovedoval zanimivo nadaljevanje, toda prvi polčas je bil bolj ali manj dolgočasen. Domači so imeli rahlo terensko premoč, a ta je bila jalova, medtem ko so se gosti opredelili na nekoliko bolj obrambno igro s protinapadi.

V prvem delu sta obe ekipi dvakrat streljali v okvir vrat. Velenjčani so bili po golu nevarni še v 32. minuti, ko je Grbićev strel z leve strani kazenskega prostora domači vratar odbil v kot. Pri domačih pa je najprej zagrozil Biščan, z 20 metrov je poskušal z lobom, toda žoga je končala v rokah vratarja Savića, podobno je bilo tudi v 39. minuti, ko je Štraus z leve strani neoviran prišel v kazenski prostor, vendar slabo streljal.

Preobrat Celjanov

Ko se je predvidevalo, da bo tudi drugi del v znamenju nemočnih napadov Celjanov, pa je v 61. minuti prišlo do spremembe izida, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Travner, ki je z glavo poslal žogo v gol. Toda to še ni bilo vse. Po zamujeni priložnosti Rudarja, so v 83. minuti gostitelji dosegli še drugi gol. Travner je na levi strani pobegnil obrambi, podal žogo v sredino, kjer jo je Argentinec Sacripanti preusmeril v mrežo.

V zadnjih minutah so Velenjčani vse moči preusmerili v napad in bili tudi blizu izenačenja. Sulejmanović se je odločil za strel od daleč, žoga je zadela desno vratnico. Od nje se je odbila do Mujakovića, ki jo je spravil čez golovo črto, vendar je bil v nedovoljenem položaju.

Ne spreglejte