Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 9. 2013,
22.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liga Europa Ante Čačić NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 19. 9. 2013, 22.34

7 let, 12 mesecev

Čačić vesel, ker je bil Maribor spet videti kot ekipa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še tretji poraz v sedmi evropski tekmi je Ante Čačić doživel na klopi Maribora, a v rezultatu 2:5 proti Rubinu Kazanu je iskal predvsem pozitivne plati, videti je bil precej zadovoljen.

Po dveh porazih proti Viktoriji Plzen v kvalifikacijah za ligo prvakov je Zagrebčan v četrtek zvečer doživel še boleč poraz proti močnemu ruskemu prvoligašu. ''Zmaga Rubina je previsoka glede na prikazano na igrišču. Tistemu, ki ni gledal tekme, rezultat daje napačno sliko. Maribor je odigral res dobro, a je imel na žalost nasproti sebe odlično ekipo. Kljub temu smo bili do konca tekme v igri za remi, kar me veseli. Igralcem lahko le čestitam za prikazano,'' je po tekmi dejal Ante Čačić in nadaljeval: ''Na žalost smo skorajda vso tekmo lovili zaostanek, kar nam je vzelo ogromno moči. Nismo igrali slabo, še zdaleč ne. Pri izidu 0:0 smo imeli priložnost za vodstvo, a je nismo izkoristili. Ko je bilo 1:2, je imel Marcos Tavares stoodstotno priložnost za izenačenje, a žal ni zadel. Tudi pri zaostanku z 2:3 je imel Matic Črnic priložnost za gol, a je vratar njegov strel odlično obranil. Zaostajali smo za dva gola, a se vrnili v igro za dober rezultat, kar me seveda veseli. Pokazali smo značaj. Vseeno mi je zelo žal, da nam ni uspelo. Zaradi navijačev in tudi zaradi igralcev.''

Ima to, kar ima

Predvsem po individualnih napakah so Mariborčani prejemali gole, kar se slovenskemu prvaku v tej evropski sezoni dogaja iz tekme v tekmo. Kako popraviti napake, smo povprašali mariborskega trenerja. ''Dva gola, ki smo ju prejeli na koncu, sta bila posledica upada zbranosti, ki je prišel zaradi utrujenosti. Ko smo na vse moči lovili zaostanek, smo se seveda zelo utrudili. Prejšnji goli pa so bili posledice napak, ki se nam ne bi smele dogajati. S tem se povsem strinjam. Težko je reči, kako odpraviti take napake. Na razpolago imam igralce, ki jih imam. Napake se ponavljajo in ne preostane nam drugega, kot da se na treningu iz dneva v dan ukvarjamo s tem, da se nam ne bodo več,'' je morda kanček podcenjevalno o igralcih govoril 59-letni trener, a potem hitro spremenil ton glasu in jih pohvalil.

''Moram jih pohvaliti. Napake, ki so jih delali, so razumljive. Ni lahko loviti zaostanka,'' je povedal in dodal: ''Zadovoljen sem. Moram biti. Maribor je bil spet videti kot ekipa. Do 89. minute smo bili v igri za rezultat, zabili dva gola, kar ni majhna stvar, in si priigrali kopico priložnosti. In to proti ekipi, ki je zelo kakovostna. Tega ne smemo pozabiti,'' je druženje z novinarji po koncu tekme sklenil trener, ki je v Ljudski vrt prišel pred začetkom sezone. Ko je prispel, so ga navijači sprejeli z odprtimi rokami in bili nad njim navdušeni. Po nekaj neuspehih ni več povsem tako. ''Ante Čačić, vrni se v Zagreb,'' je bilo tokrat nekajkrat slišati z dela tribun. Toda če bo njegova ekipa igrala tako, kot je proti Rubinu, ob tem pa odpravila še napake, ki jih dela v obrambi, se izkušenemu hrvaškemu strategu za službo prav gotovo ni treba bati.

Ne spreglejte