Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 7. 2008,
21.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 20. 7. 2008, 21.19

8 let

Burgič in Komac brez točk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oba slovenska nogometna legionarja v švedski prvi ligi, Miran Burgič in Andrej Komac, sta na gostovanjih v 15. krogu prvenstva doživela poraz.

Avstrija ''Vijolice'' iz avstrijske prestolnice so v 3. krogu tekmovalne sezone 2008/09 le občutile sladkost zmage. Na mestnem štadionu v Linzu, kjer se je zbralo 10.700 gledalcev, so z 1:0 ugnale LASK Linz in prekinile niz dveh zaporednih remijev. Do dragocene zmage je gostom iz Dunaja vseh 90 minut pomagal tudi Milenko Ačimovič.

Austria je na lestvici poskočila na četrto mesto. Za vodilnim Salzburgom zaostaja le dve točki. Donedavni klubski soigralec nekdanjega člana Katančeve čete, vratar Sašo Fornezzi je v petek z novim klubom Wiener Neustadt v 2. krogu druge avstrijske lige v gosteh ugnal Leoben (1:0) in po uvodnem porazu močno popravil mesto na razpredelnici. Kandidat za mesto v izbrani vrsti je stal med vratnicami vseh 90 minut.

Rusija V ''slovenskem'' derbiju 14. kroga ruskega prvenstva je Tomsk pred domačimi gledalci na štadionu Trud ugnal Himki s 3:1. Nastja Čeh je odigral za goste iz predmestja Moskve 73 minut, pri gostiteljih pa je v 83. minuti v igro vstopil Aleksander Radosavljevič. Hinki zaseda na lestvici zadnje mesto. V 14 nastopih je zbral le osem točk, Tomsk pa se je ustalil na sredini lestvice.

Švedska Na Švedskem je bil odigran 15. krog državnega nogometnega prvenstva. Šestouvrščeni AIK Mirana Burgiča je navkljub začetnem vodstvu ostal praznih nog na gostovanju pri ekipi Ljungskile (1:2). Slovenski reprezentant se za razliko od minulih tekem, ko je zadel trikrat v polno, tokrat na štadionu Starke Arvid Arena ni vpisal med strelce. Djurgarden Andreja Komca je po skromno opravljeni nalogi v prvem predkrogu pokala UEFA (le domačih 0:0 proti Flori iz Talina) štiri dni kasneje izgubil pri Helsingborgu (0:2). Oba nekdanja soigralca pri HiT Gorici sta v ponedeljek na švedskih zelenicah odigrala vseh 90 minut.

Ne spreglejte