Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2008,
14.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 1. 2008, 14.24

8 let, 5 mesecev

Brezovački iz Benfice v Belo krajino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Blaž Brezovački, ki se je v poletju v kratkem času, sicer ne po svoji krivdi, poslovil od dveh nogometnih klubov, je tokrat pristal v Beli krajini, ki je v minuli sezoni izpadla iz elitne druščine.

Ekipa Bele krajine razpolaga z - za drugo ligo - zelo močnimi imeni, kot so Željko Mitrakovič, Milan Anđelkovič, Milan Marič, Gregor Zore, Dejan Milič, Matic Mirtič, Matej Pezdirc in Džengis Čavuševič. Slednji se kot član aktualnih državnih prvakov nahaja na dvojni registraciji.

Petouvrščeni ekipi, ki za vodilnim Triglavom iz Kranja v drugoligaški konkurenci zaostaja zgolj za štiri točke, se je v teh dneh pridružil Blaž Brezovački. Slednji je nazadnje kot posojen igralec portugalske Benfice branil barve ljubljanskega Interblocka, po izteku pogodbe pa se je vrnil v Lizbono, kjer pa zaradi razpada B ekipe ni ostal dolgo.

Zanimanje pokazali že pred nekaj časa

In kako je 20-letni nogometaš prišel do Črnomaljcev? "Vse je bilo v rokah mojega agenta, ki je bil v stiku s slovenskimi klubi, Bela krajina pa je interes zame pokazala že pred mesecem dni. Da se mi povrne tekmovalni ritem, sem se odločil za prestop v belokranjskega drugoligaša," je o svojem novem klubu, kjer ga v prihodnjih dneh čaka še podpis pogodbe, za Sportal spregovoril Blaž.

Mladi nogometni up se je tako v torek že pridružil novim soigralcem na treningu in nam zaupal, da bi v Črnomlju ostal največ eno sezono, saj se želi v prihodnje vnovič preizkusiti izven slovenskih meja.

Brezovački: Želim si čim več užitkov v igri

Glede na to, da v ambiciozni ljubljanski sredini ni dobival veliko priložnosti za dokazovanje, je igranja na nogometnih zelenicah več kot očitno "lačen". "Res je … Želim si igrati, in hkrati znova uživati v igri ter doseči čim več zadetkov," je v sproščenem tonu dejal obetavni nogometaš, ki bo nedvomno eden pomembnejših členov v mozaiku Belokranjcev. Slednji so tako z novim vezistom pridobili še dodatno kakovost v boju za vrh prvenstvene lestvice in morebiten povratek med najboljše slovenske klube. Priložnost za krstni nastop pa bo nekdanji reprezentant do 20 let iz slovenske prestolnice najverjetneje imel že v nedeljo, ko se bodo Črnomaljci pomerili proti Muri 05.

Ne spreglejte