Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
13.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 13.54

7 let, 12 mesecev

Brazilci končno zaplesali sambo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V četrtfinale južnoameriškega nogometnega prvenstva so se uvrstili Argentina, Kolumbija, Brazilija, Venezuela, Paragvaj, Čile, Urugvaj in Peru. Četrtfinalni derbi bo Argentina - Urugvaj.

Na argentinskih štadionih od 1. do 24. julija poteka južnoameriško prvenstvo, naslov izpred štirih let pa branijo Brazilci, ki so v uvodnem nastopu razočarali ljubitelje z neodločenim rezultatom na tekmi z Venezuelo. Tudi na drugi proti Paragvaju se Brazilci niso proslavili. Vsaj točko jim je zagotovil rezervist Fred. Zanimivo je, da so trije največji južnoameriški predstavniki - Brazilija, Argentina in Urugvaj, ki so se na svetovni prestol skupaj povzpeli kar devetkrat - v uvodnih dveh nastopih ostali brez zmage. Nanizali so šest neodločenih rezultatov, niz pa so prekinili gostitelji, ki so v izjemno pomembnem srečanju preprosto morali ugnati Kostariko. To jim je tudi uspelo, z dvema zadetkoma pa se je izkazal Sergio Agüero, s tremi zadetki najboljši ''gavč'' na tem turnirju. Dve podaji je prispeval Lionel Messi, ki se je končno pokazal v pravi luči. V četrtfinale tekmovanja Copa America se je prebila tudi Kolumbija, kjer je v zadnjem nastopu strelsko formo dokazal Radamel Falcao.

V skupini C so si napredovanje zagotovili Čile, Peru in Urugvaj. Najboljša južnoameriška reprezentanca na SP 2010 je zdesetkano Mehiko, ki v Argentini predstavlja mlade kandidate, odpravila z 1:0 in se s prvo zmago na tekmovanju prebila med najboljših osem. Tudi v skupini B je prva favoritinja Brazilija morala na prvo zmago počakati do zadnjega, tretjega nastopa. S 4:2 je na krilih napadalskega dvojca Neymar - Pato ugnala Ekvador, v četrtfinale pa sta se uvrstila tudi Paragvaj in Venezuela, ki sta v dramatičnem dvoboju remizirala (3:3), Paragvaj - v četrtfinalu se bo ponovno srečal s petkratnimi svetovnimi prvaki - pa je v sodnikovem podaljšku prejel kar dva zadetka.

Po skupinskem delu tekmovanja se bo 16. julija s četrtfinalom, kamor sta se uvrstili prvi dve in dve najboljši tretjeuvrščeni reprezentanci iz posamezne skupine (Paragvaj in Peru), začel izločilni del, finale pa bo 24. julija v Buenos Airesu, kjer bo kronan južnoameriški prvak.

Ne spreglejte