Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
18. 5. 2014,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Agim Ibraimi Arijan Ademi Hrvaška Makedonija

Nedelja, 18. 5. 2014, 11.18

8 let

Bratranec Agima Ibraimija se je odrekel Hrvaški

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Makedonska nogometna izbrana vrsta je pridobila pomembno okrepitev. Za njo bo kandidiral tudi zvezni igralec zagrebškega Dinama Arijan Ademi, ki je za hrvaško reprezentanco zbral tri nastope.

Hrvaška je izgubila 23-letnega zveznega igralca Arijana Ademija, ki mu napovedujejo bogato prihodnost. Prihaja iz Šibenika, igra za zagrebški Dinamo, v prejšnji sezoni so ga v kvalifikacijah za ligo prvakov dobro spoznali tudi nogometaši Maribora. Njegovi starši prihajajo iz Makedonije, za katero igra tudi bratranec Agim Ibraimi, dobro znan slovenskim ljubiteljem nogometa.

Zdaj bosta lahko združila moči in si delila slačilnico, saj se je Ademi odločil, da ne bo več igral za hrvaško reprezentanco. Za "ognjene" je nastopil trikrat, a vedno na prijateljskih tekmah, tako da ni pravnih ovir, ki bi mu preprečile nastopanje za Makedonijo.

Bo prvič nastopil na gostovanju v Španiji?

Hrvaški mediji so njegovo odločitev povezali z dejstvom, da ga selektor Niko Kovač ni uvrstil na seznam hrvaških potnikov na svetovno prvenstvo v Braziliji. Ademi se s tem ne strinja, čeprav po izboru ni skrival razočaranja. Dejal je, da je o tej možnosti razmišljal že dolgo in da bi vendarle rad zaigral za domovino svojih staršev.

Izpostavil pa je tudi to, da je konkurenca v makedonski reprezentanci na njegovem igralnem mestu manj zahtevna od tiste, s katero ima na Hrvaškem opravka selektor Kovač, kar bi lahko pripomoglo k temu, da bi lažje vskočil v udarno enajsterico.

Makedoniji je žreb za evropsko prvenstvo leta 2016 dodelil kvalifikacijsko skupino s Španijo, Ukrajino, Slovaško, Belorusijo in Luksemburgom. Ademi ji bo skušal pomagati do zgodovinskega preboja na veliko tekmovanje. Makedonci bodo prvo tekmo odigrali pri najtežjem tekmecu, v Valencii bodo gostovali pri aktualnem evropskem prvaku. Izbrano vrsto vodi Boško Đurovski.

Ne spreglejte