Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
7. 10. 2016,
18.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca nogomet kvalifikacije za SP 2018 Aleksander Čeferin Kevin Kampl Srečko Katanec Branko Oblak

Petek, 7. 10. 2016, 18.45

6 let, 7 mesecev

Najboljši slovenski nogometaš vseh časov

Branko Oblak: Moti me, da je Katanec še selektor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

"Očitno je vse zavito v celofan," o Kevinu Kamplu, ki se je odločil, da izpusti tokratno reprezentančno akcijo in ga ne bo na tekmah proti Slovaški (sobota) in Angliji (torek) v Ljubljani, pravi legendarni Branko Oblak. "Moral bi priti na zbor," je še sporočil nogometašu Bayerja Leverkusna.

Branko Oblak je brez dlake na jeziku. | Foto: Vid Ponikvar Branko Oblak je brez dlake na jeziku. Foto: Vid Ponikvar "Če bi bil na mestu selektorja Srečka Katanca, bi mu rekel, naj pride. Ali boš prišel vsaj na zbor, morda malo treniral z nami, ali pa te ne bo in si z menoj opravil. Pod mojim vodstvom ne boš več igral! Tako bi se moral odzvati Katanec, ne pa tako kot zdaj, ko je vse zavito v celofan in nihče ne ve, kaj se dogaja," o zapletu, ki v teh dneh polni slovenski medijski prostor, pravi Branko Oblak.

Namesto, da bi se govorilo o najpomembnejših tekmah kvalifikacij, domačima obračunoma s Slovaki in Angleži, mir nogometašev motijo nenehna natolcevanja o tem, kaj se je zgodilo, da ob Janu Oblaku v Evropi najbolj cenjenega nogometaša ni zraven.

"Ne vem, zakaj je tako, a očitno je, da to ni dobro v času za pripravo na sobotno tekmo, ki je celo zahtevnejša od tiste, ki nas v torek čaka proti Angliji," pravi nekdanji selektor Slovenije. Na njeni klopi je sedel v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006 in na prvih treh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2008.

"Takšnega nogometaša, kot je Kampl, ki je za mene najboljši slovenski nogometaš, čeprav je res, da včasih preveč teče v prazno, kar bi mu nekdo moral povedati, bi reprezentanca morala imeti zraven. Nekdo, ki se spozna na nogomet in je že bil v podobni situaciji, bi se moral pogovoriti z njim," je prepričan najboljši slovenski nogometaš vseh časov.

Najboljši slovenski nogometaš je nezadovoljen, ker je Aleksander Čeferin predčasno podaljšal sodelovanje s Srečkom Katancem. | Foto: Vid Ponikvar Najboljši slovenski nogometaš je nezadovoljen, ker je Aleksander Čeferin predčasno podaljšal sodelovanje s Srečkom Katancem. Foto: Vid Ponikvar

Spodletelo mu je, pa je bil še nagrajen

Nekaj besed je namenil tudi Srečku Katancu. "Zdaj bo videti, da imam kaj proti njemu, a to ni res. Sem njegov prijatelj, toda moti me, da je še vedno selektor. Po neuspehu v prejšnjih kvalifikacijah bi se moral posloviti. V nobeni državi se ne zgodi, da si za neuspeh celo nagrajen s predčasno zaupnico," je Oblaka očitno zbodlo podaljšanje pogodbe Aleksandra Čeferina s Katancem izpred dobrega leta dni.

Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte