Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 11. 2008,
23.36

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 6. 11. 2008, 23.36

7 let

Božičič: V Koper pripeljati točko ali tri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V 16. krogu PrveLige Telekom Slovenije bodo nogometaši Luke Koper poskušali vzeti skalp aktualnim državnim prvakom. Saša Božičič nam je pred srečanjem zaupal …

Nogometaši Luke Koper so v minulem krogu vknjižili težko pričakovano tretjo prvenstveno zmago. Potem ko so v tej sezoni na kolena spravili ljubljanski Inteblock (3. krog ) in MIK CM Celje (9. krog), so bili usodni tudi za ptujsko ekipo.

"Fantje so se borili in imeli veliko priložnosti za zadetek. Na srečo so tri tudi uspešno realizirali, kar nam na minulih srečanjih ni uspelo. Moram priznati, da smo zasluženo zmagali," se je v uvodu za Sportal srečanja proti četi Ljubinka Drulovića dotaknil Saša Božičič, ki na omenjeni tekmi zaradi poškodbe še ni zaigral.

So se "kanarčki" vendarle prebudili?

Drugi zaporedni polni plen bodo "kanarčki" poskušali uloviti v soboto, ko bodo gostovali v domžalskem Športnem parku. Da bodo poskušali vzeti skalp branilcem naslova, ni nobena skrivnost … "Vsekakor gremo na zmago, saj nujno potrebujemo točke. Čeprav smo na zadnjem mestu, ne zaostajamo prav veliko točk za sredino. Ta teden nas je pri delu oviral dež, a kljub vsemu smo se dobro pripravili. Trener Okčič nas za vsako srečanje dobro motivira. Upam, da bomo iz Domžal v Koper pripeljali točko ali tri. Priznati pa moram, da bi bili zadovoljni že z remijem," je pred srečanjem v mestu ob Kamniški Bistrici sila odločen 25-letni Izolan, ki se je v tej sezoni tudi enkrat vpisal med strelce.

Premagati nekdanjega "učitelja"

Da bo dvoboj še nekoliko bolj zanimiv, je s prihodom na trenersko klop Domžalčanov poskrbel Vlado Badžim, ki je do vključno 12. kroga Prve Lige Telekom Slovenije uspešno, vsaj v minuli sezoni, dirigiral koprski četi. Bodo "učenci" premagali svojega zdaj že nekdanjega "učitelja"?

"Mi poznamo Vlada, on pa pozna nas. Tudi zaradi tega smo še bolj motivirani in upam, da ga bomo premagali," je od optimizma sijal koprski vezist, ki se še kako zaveda, da se bo potrebno na sobotnem dvoboju boriti do zadnjega atoma moči.

Na Obali kraljevala branilca, kdo bo v Domžalah?

Ekipi sta si v tej sezoni v 7. krogu na Obali razdelili točki, med strelce pa sta se vpisala branilca, in sicer Aleksander Rajčevič in Luka Elsner. Kdo pa bo mnenju nogometaša, ki je na slovenskih prvoligaških zelenicah branil tudi barve Maribora in Primorja glavni adut v vrstah šestouvrščene ekipe? "Luka Žinko, Andraž Kirm, Danijel Brezič in Mitja Zatkovič. Če bodo omenjeni nogometaši razpoloženi, upam sicer, da ne bodo in jih bomo ustavili, lahko pričakujemo pozitiven rezultat," je dejal Božičič, za konec pa je še razkril recept za uspeh svoje ekipe: " Če se bomo vsi borili, kot se moramo, tudi rezultat ne bi smel izostati. O imenih ne bi govoril. Moramo pa dati vse od sebe, če hočemo biti uspešni."

Brez Krefta, povratek Božičiča

Prvi mož koprske stroke, Nedžad Okčič v mestu ob Kamniški Bistrici ne bo imel pretiranih težav s sestavo ekipe.

Po sanirani poškodbi hrbta – slednjo je staknil na srečanju proti Celjanom – se v ekipo vrača Božičič, v ekipi pa zaradi kazni ne bo strelca 200. zadetka v tej sezoni, Boštjana Krefta.

S poškodbo se ubada tudi Dalibor Radujko, katerega nastop je nekoliko vprašljiv, zobe pa bo bržkone poskušal stisniti nekoliko poškodovani napadalec Darko Djukič.

Ne spreglejte