Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2015,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 3. 3. 2015, 13.30

8 let

Bolelo bo srce, a ne gre drugače: v Stožicah bodo donele le štajerske pesmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Organizirana navijaška skupina Olimpije Green Dragons ostaja neomajna in izpušča tudi veliki derbi z Mariborom. Bojkot se tako nadaljuje, severna tribuna v Stožicah pa bo samevala.

Večni derbi, ki bo v sredo ob 18. uri, bo tako v Stožicah potekal brez tradicionalnega navijaškega dvoboja. Najzvestejši navijači Olimpije se bodo vseeno sestali, a le v baru Krt, kjer bodo tekmo med Olimpijo in Mariborom spremljali prek videoprojektorja.

"Pred nami je derbi, prvi derbi, ki ga bo Olimpija odigrala brez naše glasne podpore. Sever bo sameval in verjetno bo vsem težko, ko bodo po Stožicah odmevale štajerske pesmi," so v svojem nagovoru javnosti sporočili navijači Olimpije in nadaljevali: "Nekateri so srečnejši, ker nas na severu ni, in se hkrati ne zavedajo, kaj glasna podpora ter sodelovanje navijaške skupine in kluba v resnici pomenita. Ozreti se je treba samo 150 kilometrov v smeri severovzhoda in videli boste, kje se najdejo stične točke, pri katerih lahko skupina v obojestransko korist pomaga klubu."

Sporen ostaja predsednik Olimpije

"Dragonsi še vedno mislimo, da je Izet Rastoder slab predsednik, da je napačno, da klub nima direktorja, da se otroci preoblačijo v avtomobilih, da noben igralec (zaradi slabih izkušenj) ne želi več priti v Olimpijo, da se ne ve, ali bo klub čez pol leta še obstajal. Napačno je, da klub ne spoštuje lastnih legend, okolice in navijačev."

"A to smo želeli postaviti na stranski tir, v dobro Olimpije, naših igralcev, ki potrebujejo glasno podporo, pa klubsko enoumje tega preprosto ne razume. Tako kot ne razume, da nismo proti Izetu Rastoderju, mi smo proti načinu dela, ki ga v Olimpiji kaže v zadnjih šestih letih, in za zdravo Olimpijo. In Olimpija v zadnjih dveh mesecih po skupščini ni postala bolj zdrava, klub so zapustili še zadnji ljudje, ki so imeli normalen stik z navijači, komunikacija kluba pa je v posmeh vsem, ki smo povezani z Olimpijo," so svojo dušo izlili Dragonsi.

Ne spreglejte